Pracujte na svojej postave už teraz

Nadbytočné kilogramy nám robia problémy nezávisle od toho, aké je ročné obdobie. V lete sa hanbíme ísť v plavkách na pláž. V zime si zase pripadáme ako jeden veľký snehuliak. Ak vás kilá naviac dlhodobo trápia, nečakajte na nový rok a začnite na svojej postave pracovať už teraz.

boxing_woman

Boxovacie vrecia

V tomto ročnom období sa cítime sklesnuto, unavene a nechce sa nám hýbať, pričom práve pohyb je pre chudnutie veľmi dôležitý. Ak vám počasie neumožní cvičiť vonku, kúpte si odolné boxovacie vrecia, ktoré vám pomôžu nielen na ruky, ale aj na celé telo. Boxovaním zapájate aj brušné svalstvo a celú vrchnú časť tela od pása nahor. Boxovanie zvládne každá žena, preto ak nie ste športový typ, začnite pracovať na svojej postave tým, že si kúpite boxovacie vrecia a začnete boxovať. Boxovanie je dokonalý relax. Viacero žien potvrdilo, že ak sú v strese a zaboxujú si, cítia sa potom lepšie.

Beh

V teplejšom ročnom období odporúčame korčuľovanie na kvalitných kolieskových korčuliach. Beh je však vďačným športom, ktorý môžete robiť za každého počasia, aj keď prší. Skúste začať s behom. Nezabúdajte ale na strečing, ktorý je pri tomto športe veľmi dôležitý. Ďalej sú dôležité topánky a funkčné bežecké oblečenie, vrátane tenkej vetruvzdornej a nepremokavej bundy. Ak sú vybudované chodníky, ktoré sú určené pre chodcov, bežcov a cyklistov, vyskúšajte behávať skôr tam. Podstatne menej áut a žiadne strety s autami sú pri behu dôležité.

Úprava jedálnička a redukcia porcií

 Ak chcete schudnúť a máte záujem a chuť pracovať na svojej postave, musíte si upraviť jedálniček. Odporúča sa vynechať ťažké mastné a hlavne vyprážané jedlá, ktoré žalúdok zaťažujú a okamžite zanechávajú stopy na postave. Základom je aj redukcia porcií. Jesť veľké porcie 1-2 krát denne nie je pre vaše telo dvakrát najlepšie.
Skúste jedávať aspoň 5x denne menšie porcie a skonzumujte viac zeleniny a ovocia.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.