Svetlo, fén, pôda

Tri kľúčové slová pre husté vlasy. Keď naberieme objem do zadných partií, stehien či bokov, panikárime. Pri vlasoch je to opačne. Čistiac kefu robíme v duchu hrubý matematický odhad...


... či sme ešte v optimálnom limite 50 až 100 vypadnutých pramienkov denne a pohľadom hypnotizujeme každý jeden vlas, čo zatiaľ drží na hlave, aby to nevzdával a pribral.

Stačí, že modelka v reklame na vlasové produkty potrasie hlavou v spomalenom zábere a už zelenáte závisťou? Nemusíte. Myslite na to, že výsledný efekt dal zabrať celému tímu filmárov a kaderníkov, a keď vypne kamera, dotyčná rieši rovnaké vlasové výzvy ako my všetky. Nečakajte na zázrak a prevzdušnite účes s pomocou objemovej diéty pre vlasy. Jej tajomstvo spočíva v troch kľúčových slovách.

Svetlo

Vlasy tiež podliehajú gravitácii, takže ak sú tie vaše pridlhé, odporúčame pár centimetrov obetovať a ostrihať ich maximálne po plecia, keďže kratší zostrih dovolí vyniknúť ich textúre. Ešte lepšiu plastickosť docielite rafinovanou hrou so svetlom – s melírom a tieňovaním. Presvetlenie vizuálne oddelí pramienky a zručný kolorista sa postará o to, aby farebný kontrast pôsobil nielen prirodzene, ale aj lichotivo k vášmu odtieňu pokožky.

Fén

Umývať jemné vlasy šampónom a kondicionérom pre zväčšenie objemu nestačí. Tieto prípravky síce obsahujú polyméry, ktoré sa vzájomne odpudzujú, čím pomáhajú rozširovať medzivlasový priestor, no efekt sa vytratí dostratena, ak vlasy necháme len voľne uschnúť. Ešte mokré ich zabaľte do osušky z mikrovlákna, aby ste z nich šetrne, bez rizika mechanického poškodenia dostali prebytočnú vodu. Počkajte 15 minút, kedy sú vlasy po umytí najkrehkejšie a až potom fénujte. Pre dosiahnutie väčšieho objemu sušte pramienky v predklone a postupujte od končekov ku korienkom. Difúzny nástavec na fén zabezpečí dostatočnú tepelnú ochranu a prúd studeného vzduchu v závere fénovania dodá vlasom elasticitu. Kompletne dosušené vlasy nakoniec prečešte kefou s prírodnými štetinami.

 

Pôda

Darmo sa vám kúpeľňová polička prehýba pod váhou vlasových stylingových prípravkov, takéto riešenia sú len zástupné. Základom zdravých vlasov je zdravá „pôda“, z ktorej vlas vyrastá, treba si teda posvietiť na kožu. A pozor, dámy, koža neodpúšťa! Pamätá si každý náš prehrešok – pracovný stres, cigarety aj fast food, pre nedostatok času zjedený nad počítačom namiesto nutrične vyváženého obeda. Toto všetko vedie k narušeniu rovnováhy vlasového cyklu, v dôsledku čoho vlasy rednú aj napriek tomu, že lekár vylúči hormonálnu príčinu.

Kvalitný kozmetický produkt proti hormonálne nepodmienenému vypadávaniu vlasov spoznáte podľa zloženia – nekĺže po povrchu vlasu, ale rieši príčinu problému priamo vo vlasovom korienku a jeho okolí. QilibTM pomáha vlasom silnieť a rásť tým, že obsahuje účinnú kombináciu rastlinných zložiek pôsobiacu priamo na vlasový folikul, kde stlmuje zápalové procesy a zvyšuje produkciu kolagénu. Starostlivo namiešaný výživový koktail nielenže bojuje proti úbytku vlasov, ale zároveň podporuje rast nových.

Vďaka unikátnej kompozícii prírodných zložiek je qilibTM bezpečným riešením aj pre tehotné a dojčiace ženy, ktoré sa práve v tomto období často obávajú o kvalitu svojich vlasov. Príjemne vonia, ľahko sa nanáša a pri pravidelnom užívaní prispieva k zdravšiemu, hustejšiemu vzhľadu vlasov s viditeľným zlepšením približne po šiestich týždňoch. QilibTM kúpite v každej dobrej lekárni aj bez lekárskeho predpisu.
 

Viac informácií na www.qilib.sk.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.