Permanentný mejkap

Túžite mať neporušený mejkap ráno, večer, pod sprchou i v telocvični? Áno, je to možné, tvrdia zástanci permanentného mejkapu.

>> Móda >> Aktuálne >> Permanentný mejkap

V prípade, že vás nadchnú výhody trvalého mejkapu, rátajte s tým, že vydrží tri až päť rokov. Môžete si dať upraviť obočie, zvýrazniť viečka linkou alebo korigovať kontúry pier. Ide vlastne o umelecko-kozmetické tetovanie. Od klasického tetovania sa však permanentný make-up významne líši. Predovšetkým tým, že nejde o hĺbkové ukladanie farebných pigmentov do pokožky. Pigmenty sa ukladajú len do tzv. druhej vrstvy pokožky, teda do tej, kde sa nenáchadzajú ani krvné cievy, ani nervové vlákna. Tento spôsob "tetovania" preto prebieha nekrvavo a takmer bezbolestne. Ak sa však rozhodnete pre uvedený druh progresívneho mejkapu, nemali by ste zabudnúť na nasledovné:
1. Vyberte si serióznu spoločnosť a odborníka s certifikátom pre tento druh kozmetického zásahu. Permanentný mejkap môže robiť iba oficiálne vyškolený pracovník.
2. Pozrite si fotografie predchádzajúcich zákazníčok a porozprávajte sa s nimi, ak existuje táto možnosť.
3. Dajte si podrobne vysvetliť, čo všetko zahŕňa stanovená cena.
4. Všímajte si dodržiavanie hygienických podmienok (používanie rukavíc, dezinfekčných prostriedkov, jednorazových ihiel). Ak sa vám niečo nepozdáva, dôrazne žiadajte nápravu.

Samotné "kozmetické tetovanie" sa začína detailným vysvetlením požiadaviek zo strany zákazníka a objasnením možností zo strany vizážistu. Dohodnuté korigujúce kontúry sú najskôr predznačené netrvácou farbou, ktorá vydrží dva dni. (Zákazník má možnosť prezrieť si doma, v pokoji, či sú dané korekcie optimálne a v súlade s jeho predstavami.) Potom nasleduje voľba individuálne namiešaných farieb, ktoré majú rastlinný a minerálny základ. I keď sú tieto farby alergologicky testované, je potrebné urobiť skúšobný vpich do pokožky a vyčkať na individuálnu reakciu. Konečná implantácia farebných pigmentov sa realizuje pomocou špeciálneho prístroja. Pocit bolesti je znesiteľný, podobný ako pri korigovaní obočia pinzetou. Dôležité je tiež vedieť, že prvé dva-tri týždne po zákroku je make-up o niečo tmavší ako bolo žiadúce, postupne však primerane vybledne.

Náklady na tento druh kozmetického ošetrenia sú dosť vysoké, no seriózna spoločnosť do nich zahrňa predbežné i pozákrokové konzultácie, ako aj potrebné korekcie v priebehu dvoch nasledujúcich rokov (pre daný kozmetický zákrok preto zvoľte spoločnosť, ktorá nesie znaky stability).

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.