Bylinkové naparovanie

Intenzita naparovania pleti pri kozmetickom čistení je závislá od typu pokožky. Dobrou alternatívou pre starostlivosť o pleť sú bylinkové pary. Naparovaním dochádza pri potení k otvoreniu pórov na pokožke, ktoré vylučujú toxíny a absorbujú liečivé účinky bylín. 

facial_steaming_23

Neodporúčajú sa pri srdcových ochoreniach, dermatologických problémoch a pri rozšírených žilkách na tvári. Pre suchú pleť je vhodné naparovanie jeden krát za 2 týždne, mastná pleť znesie 2 krát do týždňa naparovanie; a normálna pleť jeden krát do týždňa. 

Každá z bylín má iné účinky na našu pokožku, preto je potrebné dodržiavať správny postup naparovania a druh bylín, vhodný pre náš typ pleti.  Mastná pleť dobre znáša naparovanie z nechtíka, prasličky, myšieho chvostu a šalvie. Pre suchú pleť je vhodná púpava, kvet čiernej bazy, petržlen, fialka.

Spotreba čerstvých bylín je menšia než sušených. Na prípravu potrebujete 1,5 l vriacej vody, 2 hrste čerstvých alebo 3 hrste sušených bylín. Bylinky zalejte vriacou vodou a krátko zamiešajte drevenou varechou.  Pred naparovaním si očistite tvár od mejkapu, vytvorte si nad miskou a hlavou striešku z uteráku a tvár držte asi 40 cm nad miskou s bylinkami. Takto vydržte minimálne desať minút. Následne tvár opláchnite najskôr vlažnou a potom studenou vodou, tvár si ošetrite pleťovou vodou. Ak vás pleť sťahuje, naneste krém a vyvarujte sa teplotným rozdielom.

Bylinková para...

... na upokojenie pokožky: harmanček, levanduľa, medovka, listy ruže, tymian

... na hojenie raniek a zápalov: kostihoj

... na odstraňovanie nečistôt: fenikel, žihľava

... na hĺbkové čistenie: žihľava, rozmarín

 

1 Komentár

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.