5 vecí, ktoré zlepšia vašu pleť

Napísal Kristína Chudá 07. december 2022

Rutina krásy, to nie je len o starostlivo vybratej kozmetike. Je to vo veľkej miere o životnom štýle. Práve ten pôsobí najviac na našu pleť najviac. O pleť sa treba starať zvnútra, nielen zvonka.

face_w0321

O tom by vedeli rozprávať mnohí odborníci skúmajúci zdravie a problematiku starnutia. Vypnutú pleť plnú vitality, energie a jasu môžete docieliť kombináciou starostlivosti a životného štýlu.

Spánok

Sedem hodín je ideál i keď pravda je taká, že nezáleží ani tak na kvantite ale kvalite. Hlboký, kľudný, neprerušovaný spánok... Stopercentný oddych tela od mysle. Spánok je pre mladosť pleti veľmi dôležitý, často označovaný ako alfa-omega.

Beh alebo iné kardio

Aktivita v podobe kardia je jedným z najúčinnejších spôsobov, ako prekrviť telo, vyplaviť nečistoty a vyhladiť pleť. Pravidelná aktivita, pri ktorej sa zároveň vyplavujú endorfíny šťastia. Je to skvelý anti-age spoločník.

Čistenie pleti

Nech sa rozhodnete pre akúkoľvek „beauty“ rutinu, čistenie pleti by malo byť jej súčasťou. Nie je to odlíčenie od makeupu. Správnym a dôsledným čistením zbavujete pleť odumretých buniek a pripravujete ju na hlbšiu absorbciu kozmetických prípravkov.

Kvalitná strava bohatá na bielkoviny, vlákninu a dobré tuky

Pleť je odrazom toho, čo dávame do svojho tela. Váš jedálniček by mal byť bohatý na vlákninu, proteíny, ale tiež zdravé tuky. Zaraďte do svojej stravy čo najviac bohatej a pestrej zeleniny, semiačok a tiež proteínov ako tvaroh, cottage cheese, chudé mäso.. Zdravé tuky ako avokádo, losos a iné ryby, či semienka prispievajú ku krajšej pleti.

Pravidelná beauty rutina

Žijeme uponáhľanú dobu, v ktorej nikto nemá na nič čas. Beauty rutinu by ste si však mali začleniť do každodennej starostlivosti a času sama so sebou. Mal by to byť proces, kedy dochádza k rozmaznávaniu pleti, masáži a celkovo dotyku a hĺbkovej hydratácii či regenerácii počas noci.

https://www.fem.com/

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.