Ako hydratovať pokožku

V letných mesiacoch bola naša pokožka namáhaná rôznymi vonkajšími vplyvmi, ako sú slnko, slaná voda, teplý vzduch, alebo piesok. Často zabúdame na starostlivosť o pokožku, pretože sa často natierame opaľovacím krémom a myslíme si, že to stačí.

w face bath

Veľa vody

Správny pitný režim je dôležitý nie len pre náš organizmus, ale tiež pre našu pokožku. Najvhodnejšie je piť čistú vodu, čím viac tým lepšie. Správne hydratovaný organizmus sa prejaví aj na našej pokožke. Vďaka vode bude pleť vypnutejšia, zdravšia a krajšia nie len na pohľad.

Môžete si dopriať aj vodu v spreji. Takéto prípravky nájdete v lekárni, alebo v drogérií, kde sa predávajú väčšinou minerálne vody. Takúto spršku si môžete vyrobiť aj doma. Kúpte si jemný rozprašovač, naplňte ho čistou vodou a v prípade potreby použite na tvár.

Hydratačný krém

Každý určite pozná, aký nevyhnutný je hydratačný krém pre pokožku tváre a celého tela. Hydratačný krém zabraňuje vysúšaniu kože, dodáva jej potrebné vitamíny a minerály, zabraňuje starnutiu kože a vyživuje ju.

Hydratačné masky

V obchodoch nájdete rôzne masky, ktoré vám pomôžu dosiahnuť krásnu a zdravú pokožku. Ak máte možnosť, môžete si dopriať hydratačnú masku aj doma. Stačí ak použijete dostupné suroviny zo špajze a z chladničky. 

Na hydratáciu je najviac používaný biely jogurt, aloe vera, uhorka, med, alebo tvaroh. Stačí ak použijete jednu, alebo viacero z týchto prísad, nanesiete na tvár a potrebné časti kože a necháte pôsobiť aspoň 15 minút. Výsledky uvidíte čoskoro, pri častom používaní.

Kozmetička

Ak si už naozaj neviete rady, nič nezaberá a vaša pokožka je stále bez života, skúste navštíviť odborníka. Skúsená kozmetička vám veľmi rada poradí, ako sa o vašu pokožku starať, odporučí vám kvalitné prípravky, alebo potrebné procedúry, ktoré vám pomôžu.

Každá pokožka si zaslúži rozmaznávať, preto si doprajte kvalitnú starostlivosť, či už doma, alebo pomocou odborníkov.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.