Krása žien podľa " zemepisnej abecedy"

Krásne ženy z celého sveta odporúčajú. Alebo: Ako využiť poznatky a skúsenosti rôznych národov a rás pri pestovaní krásy a pôvabu. Začítajte  sa do do výberu, ktorý sme pre vás pripravili.

skin_face_1200x800

A ako Afrika

Ženy severnej Afriky chránia svoju pleť pred vysušujúcim slnkom a ostrými púštnymi vetrami bambuckým maslom. Tento polotuhý olej sa napriek vysokému obsahu tuku rýchlo vstrebáva do pokožky a dlhodobo v nej udržuje vlhkosť. V našich podmienkach sa bambucký olej osvedčil pri ošetrovaní výrazne suchej pleti, pier, popraskaných kútikov úst a na udržiavanie jemnej pokožky v okolí nechtov.

B ako Brazília, Bali, Bulharsko

Hladká, svieža pleť s neviditeľnými pórami, akou disponujú brazílske krásky, býva často výsledkom ananásovej kúry. Ananás obsahuje enzým bromelin, ktorý štiepi bielkoviny a uvoľňuje väzby medzi odumretými kožnými bunkami, a preto umožňuje robiť pravidelný peeling bez nepríjemného drhnutia a obrusovania pokožky. Stačí naniesť na tvár, krk a dekolt ananásovú šťavu, nechať krátko pôsobiť a potom dôkladne umyť vlažnou vodou. Konzumácia ananásovej dužiny sa zasa prejaví na postave a kvalite vlasov, pretože ananás obsahuje zinok a urýchľuje látkovú premenu tukov.

Ženy z Bali vsadili na zázvorový kúpeľ, ktorý podporuje látkovú výmenu. Zázvor obsahujúci éterické oleje a gingerol, prináša celkové uvoľnenie a prekrvenie organizmu. Stačí do teplého kúpeľa pridať asi dvadsať gramov nastrúhaného zázvoru a po pätnástich minútach sa budete cítiť "ako nová".

Bulharské krásky hýčkajú svoju pleť a telo tonikom z ruží. Nepotrebujú však drahé aromatické ružové oleje, stačí im čerstvá ružová voda, ktorou upokojujú a hydratujú jemnú pleť, najmä okolo očí. Ružová voda rozprášená na posteľnú bielizeň vyvoláva príjemný pocit uvoľnenia, pohody a pôsobí aj ako afrodiziakum.

E ako Egypt

Výrazný mejkap orientálnych krások z Egypta má nielen krášliaci, ale aj ochranný význam. Tmavé linky nanesené kajalovými tyčinkami (farbivo z orechov alebo semien) na vnútorný okraj viečka totiž absorbujú svetelné odlesky a chránia oči pred slnečným žiarením, ako aj pred prachom a púštnym pieskom.

I ako India

Krásne ruky a lesklé vlasy indických žien pomáha pestovať za studena lisovaný sezamový olej. Je to najobľúbenejší a najrozšírenejší krášliaci prostriedok v Indii. Jeho regeneračný účinok sa využíva pri starostlivosti o celé telo.

M ako Mexiko, Maroko

Zrelé plody avokáda z tropických pralesov, ktoré sú bohaté na vitamíny a esenciálne mastné kyseliny, používajú pod horúcim slnkom žijúce mexické ženy na upokojenie pleti, nevyhnutnú hydratáciu a vyhladzovanie jemných vrások. Avokádová kašička zo zrelého, roztlačeného plodu dokáže pleť priam rozžiariť.

Pri dnešnej ponuke rôznych exotických prírodných kozmetických prípravkov nie je problém zadovážiť si ani rhassoul - hlinu z pohoria Atlas, ktorou si ženy v Maroku čistia pokožku a vlasy. Rhassoul, ktorý obsahuje rôzne minerály a viaže na seba nečistoty, je ideálny na čistenie podráždenej, citlivej pokožky, pretože nevysušuje.

T ako Tahiti

Tahiťanky si svoje krásne, zdravé, lesklé vlasy odjakživa ošetrovali kokosovým olejom, ktorý obsahuje regeneračný tuk a celý rad vitamínov a minerálov.

U ako USA

Hoci krása väčšiny severoamerických žien je výsledkom veľkého profesionálneho úsilia, ani tu nie sú domáce recepty na zahodenie. Napríklad na žiarivý úsmev. Krikľavobiele americké zuby sa našťastie v Európe veľmi nechytili, ale "farebné zuby" tiež nie sú optimálnou voľbou. Ak máte zdravé zuby zľahka zafarbené vínom či kávou, môžete použiť americký recept na "biely úsmev" a vyčistiť si zuby práškom do pečiva; ktorý reaguje ako zásada a uvoľňuje rôzne usadeniny. Ale pozor(!), nedrhnite ním zuby priveľmi a príliš často, lebo vám zničí zubnú sklovinu.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.