Túžite sa páčiť...

...svojmu okoliu, vzbudzovať sympatie a záujem? Zamyslite sa nad výsledkami prieskumu, ktorý bol zameraný na to, čo u ľudí vyvoláva podráždenie a nevôľu. Ak chcete dobre pôsobiť a získať náklonnosť ľudí (tak mužov, ako aj žien), vyhýbajte sa nasledovnému:

freepik_w_26321

Napodobovaniu. Nekopírujte obľúbené herečky, filmové postavy a modelky ani prejavom ani zovňajškom a buďte sama sebou. Napodobovanie vedie k strojenosti, neúprimnosti a strate prirodzeného pôvabu. Výsledkom je poľutovaniahodná karikatúra, ktorá odpudzuje mužov aj ženy.

Vysokému oblúku obočia nakresleného ceruzkou a jeho prekvapenému dvíhaniu. Nenechajte sa pri hľadaní svojho imidžu dezorientovať retušovanými obrázkami štylizovaných modeliek, ktorých príťažlivosť dotvára úmorná práca so svetlom, tieňom a najlepším možným uhlom. Zachovávajúc si daný výraz v skutočnosti, pôsobili by ako vyšinuté. Neprirodzene vysoké oblúky obočia pripomínajú klauna a ich neustále dvíhanie vyvoláva u väčšiny ľudí nepríjemný pocit teatrálnosti.

Príčeskom, umelým mihalniciam, nápadne nadkresleným perám, objemnému "podprsenkovému brneniu" a umelohmotným "pazúrom". Všetky tieto "skrášľovacie" doplnky splnia svoj účel na pódiu či pred kamerou, ale v bežnom prostredí pôsobia tak neprimerane, že citlivejší človek sa cíti ako na karnevale a je rád, keď sa takto "vyfešákovanej" spoločníčky môže čo najskôr zbaviť.

Z topánok "vykúkajúcim" náplasťam na pätách a (nedajbože!) kombinácii náplaste a sandálky. Táto "drobnosť" vyvoláva dojem zanedbanosti, nevkusu a nevhodného odhalenia. Ak je na očiach verejnosti to, čo malo zostať utajené, dostavuje sa znechutenie...

Fajčiarskemu dychu, zažltnutým zubom a prstom. Čo dodať? Môžete nosiť každý deň iný norkový kožuch, jazdiť na Ferrari a hovoriť piatimi jazykmi... fajčiarsky dych a prídavné atribúty vás spoľahlivo odpíšu.

Hlasným úvahám o svojom tetovaní na intímnom mieste, mnohoročnej zbierke plyšových zvieratiek a pod. Intímnosti tohto typu (a vedzte, že od istého veku je aj zbieranie plyšových zvieratiek určitým druhom intímnosti) nepatria na verejnosť. Niežeby ste sa vystavovali trestnému stíhaniu či pokute, ale ak nechcete pôsobiť hlúpo a vyvolávať nežiaduci údiv, nechajte si takéto a podobné veci pre seba.

Odpovediam typu "ako chceš", "kam chceš"... Nech už to myslíte akokoľvek liberálne, takéto odpovede vyvolávajú dojem, že spoločnosť, v ktorej ste sa ocitli, vám nie je práve najmilšia, ale rozhodli ste sa to pretrpieť... Rovnako odpudzujúce je však aj presadzovanie svojho zámeru bez ochoty prijať kompromis. "Top" otrasného správania je produkovanie nekonečného sledu kritických poznámok ku všetkému, čo vám vstúpi do cesty.

Prehrabovaniu sa v jedle, aby ste ukázali, ako dbáte o svoju líniu. Uvedomte si, že v hlave toho druhého (či druhých) sa nepreháňa to, čo vy si myslíte a hrabanie sa vidličkou v tanieri okolie iba znechucuje. Či už ste štíhla ako tyčka, alebo máte pätnásť kilov nadváhy, najlepší dojem urobíte, keď budete jesť primerane a s chuťou, ako normálny človek.

Zdroj foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.