Tipy, ako na suché pery a pokožku počas zimy

Napísal Kristína Chudá 30. január 2023

Pokiaľ vás v zime trápia popraskané, suché pery a vaša pokožka tiež trpí nedostatkom hydratácie, pozrite sa a spolu s nami, čo vám pomôže chladné dni prežiť bez ujmy na kráse. Tieto triky skrátka fungujú perfektne!

suche_pery_22

Suché pery a pleť, trápia počas zimy množstvo ľudí. Chlad, suchšie prostredie, rozhodne nepridávajú na kráse našej pokožke. Navyše, ak nemáte ukážkový jedálniček a nehydratujete svoje telo zvnútra dostatočne, prejaví sa to naozaj veľmi rýchlo a skoro. Práve preto svojmu organizmu v tomto období treba venovať o niečo zvýšenú pozornosť. Verte, že sa vám to v tom najlepšom vráti.

Pokožka na perách je extrémne tenká a mimoriadne citlivá. Nemáme tu totiž mazové žľazy, takže sa nevedie samé zvlhčiť. Hoci používanie balzamov je na mieste, predsa len treba robiť aj niečo navyše.

Suché pery sú zväčša odrazom nedostatočnej hydratácie, chýbajúcich minerálov a vitamínov, ale môžu vypovedať aj o alergii či začínajúcom ekzéme. Toto sa však netýka len samotných pier, ale aj pokožky. V zimnom období sa nedostatok hydratácie zvnútra a nízky príjem vitamínov prejavuje oveľa intenzívnejšie ako kedykoľvek inokedy počas roka.

Hydratujte zvnútra

Preto do jedálnička implementujte čerstvé ovocie, surovú zeleninu, zeleninové šťavy, bylinkové čaje a dostatok vody. Z čajov sú hotovým elixírom pre pleť šípkový, harmančekový a šalviový.

Hydratujte zvnútra

Samozrejme aj to čo pleti dodávate zvonka je mimoriadne dôležité. Ideálne je jemné dvojfázové čistenie. Skrátka hydratujte. Pokiaľ je totiž pleť dostatočne hydratovaná, ľahšie odoláva vonkajším vplyvom prostredia, ako sú stres, či neprimerané výkyvy počasia. Pri perách voľte produkty, ktoré obsahujú skôr prírodné zložky.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.