Čo je prírodné...

...v prírodnej kozmetike? Ide o komerčný prívlastok, alebo je to označenie produktov bez syntetických surovín a chemických prísad?

>> Móda >> Aktuálne >> Čo je prírodné...

Za prírodnú kozmetiku považuje väčšina kozmetických firiem všetky produkty, v ktorých je do syntetického základu primiešané isté množstvo rastlinného extraktu. Je to takpovediac "ľavá prírodná kozmetika", keďže tá "pravá prírodná kozmetika" má úplne iné parametre: Pravá prírodná kozmetika obsahuje výhradne vysoko kvalitné, prísne kontrolované prírodné suroviny, ktoré neboli testované na zvieratách a neobsahuje žiadne umelé farbivá, umelé vône, konzervačné látky, vazelínu, parafín a ďalšie ropné produkty, ako ani suroviny zo zvierat a geneticky krížených rastlín. Pričom štandardnú, vyše dvojročnú trvanlivosť a hygienickú bezchybnosť kozmetických bioproduktov zabezpečujú iba prírodné konzervačné látky: oleje, vosky a rastlinné výťažky.

Zárukou kvality pravej prírodnej kozmetiky je celým svetom uznávaná ochranná známka "Kontrolovaná prírodná kozmetika", ktorá je udeľovaná každému výrobku osobitne medzinárodným inštitútom Ecocontrol.

Prečo (okrem už spomínaných pozitív) používať prírodnú kozmetiku?
- Vyhnete sa chémii.
- Vitamíny, vyživujúce a zvlhčujúce látky vám prostredníctvom rastlinných lipozómov preniknú hlbšie do pokožky.
- Môžete využiť prácu najefektívnejších "vyhladzovačov" vrások: lopúcha, ženšeňového koreňa, granátového jablka, chmelu a sóje.

Tip na osvieženie vysušenej pleti vlastnoručne pripravenou biokozmetikou:
Zmiešajte po lyžici olivového, sezamového a avokádového oleja. Do zmesi pridajte pol lyžičky čerstvej citrónovej šťavy a jednu "guličku" vitamínu E. Aplikujte ako pleťovú masku.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.