Tajomstvo čakania

Ktože to len povedal, že "čakanie na šťastie má zvyčajne väčšiu cenu ako šťastie samotné"...? Nech už to bol ktokoľvek, mal pravdu. Nezahadzujte, čo je vzácne!

couple 17 1200x800

Nehnať sa bezhlavo za krátkym pôžitkom "bez fanfár", ale počkať si na ten správny okamih milostného spojenia, je na vzťahu potenciálnych milencov a sexe to najvzrušujúcejšie. Tvrdia to nielen odborníci, ale aj skutoční "majstri života". Kto neskúsil, neverí.                                                                                                                                                                                                                                Rozvíjať vzťah v správnom rytme, stupňovať a uvoľňovať napätie, približovať sa a vzďaľovať sa, na to treba kus talentu a hravosti. Je to ako pri chemickom pokuse: keď skúmavku zahrejete málo, nič sa nestane, keď ju zahrejete priveľa, praskne a v prípade, že ju zahrejete tak akurát, ale otvoríte ju privčas, celý experiment sa pokazí. Skrátka, všetko má svoj čas!

Omamne vzrušujúce čakanie na prvé sexuálne spojenie s novým partnerom sa začalo vytrácať v polovici 60-tych rokov - "s vaničkou sa vylialo i dieťa". Na všetko bolo málo času a sexuálna sloboda bola často chápaná celkom pomýlene. Čakať na sex zväčša znamenalo počkať s milostným spojením až do druhého rande. Sexuálne príručky tej doby dokonca (celkom vážne) mužov uisťovali, že vôbec nemusia podliehať komplexom menejcennosti, ak sa im pri prvom stretnutí nepodarí dostať ženu do postele v priebehu jednej hodiny! 

Našťastie, "uletenosti" daného typu sú za nami a napriek hektickému spôsobu života je ponímanie sexu sofistikovanejšie...
Prišlo sa na to, že chcieť, môže znamenať viac, ako mať; že stupňovanie očakávania je rozkoš sama osebe; že odlišné vnímanie situácie u ženy a muža, ako aj vytváranie určitých prekážok a ich následné búranie je mimoriadne vzrušujúci proces, ktorý si nechá vyfúknuť iba emocionálny amatér; a že toto všetko je základom skutočnej vášne, čo napokon odhalili a využili už všetky umelecké druhy a žánre.
Do povedomia širokej verejnosti okrem toho už dávnejšie preniklo poznanie, že ľudia ženúci sa hlava-nehlava za sexuálnym vyvrcholením sú väčšinou bezradní, citovo chudobní jedinci hľadajúci aspoň nejakú vnútornú rovnováhu a sebapotvrdenie.

Stretnutie, bozk, objatie, milovanie... To je scenár, v rámci ktorého sa "zjednodušení" jedinci nemôžu pomýliť. Nikdy však nezakúsia, čo prináša sila prirodzených afrodiziák - dopamínu a testosterónu - ktoré sa vytvárajú pri dlhšom čakaní na sexuálne splynutie vo väčšom množstve a v konečnom dôsledku znásobujú očakávanú rozkoš.

Tip:
- Navrhnite svojmu "milostnému objektu" schôdzku na nezvyčajnom mieste, v nezvyčajnom čase a všímajte si nezvyčajných vecí, ktoré rozprúdia nezvyčajný rozhovor.
- V rozhovore spomeňte (stručným spôsobom) drobnú príhodu zo svojho detstva, ktorá má nejakú súvislosť s pretriasanou témou.
- Vyhýbajte sa stereotypnej romantike: luxusná večera, sviečky, hotelová izba... Vymyslite originálny výlet (do ZOO, hvezdárne, jaskyne...).
- Dohodnite si schôdzku spolu s ďalšou dvojicou a choďte do kina na horor, pri ktorom bude "nutné" držať sa za ruku...
- Z času na čas urobte partnerovi(-ke) milý a vtipný kompliment.
- Pokúste sa niečo spoločne uvariť (kúpiť, čítať, počúvať...) a "nezáväzne" sa pritom dotýkajte.
- Využívajte rozmary počasia (dážď, sneh...) na vytvorenie intimity so zvláštnou príchuťou (v stane, v uzavretom priestore auta...).

Dôležité! Čaro predlžovanej milostnej hry si vyžaduje rovnako vyspelých partnerov a obojstrannú túžbu rozvíjať vzájomný vzťah.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.