5krát, ako si udržať zdravý vzťah (aj s deťmi)

Napísal Kristína Chudá 23. február 2021

Ste radi, že máte deti, pretože bez nich by to skrátka nebolo ono. Ale niekedy sa vám predsa len zacnie po väčšej romantike, po ničím nerušenom milovaní, viac spánku a troche voľného času ... Ponúkame vám niekoľko tipov, ako toto všetko aspoň občas vrátiť do vášho spoločného života.

parik_m_z_1200x800

„Manželská erotika nie je môj koníček, "chvastá sa pred kamarátmi jeden z hrdinov českého filmu S tebou ma baví svet. A potom večer na bežkách ponáhľa cez hory a doly na schôdzku nie s milenkou, ale so svojou vlastnou ženou, po ktorej aj po rokoch manželstva stále túži. Čo všetko môžete urobiť, aby to stále medzi vami iskrilo? Nezabudnite si spraviť čas na svoje manželstvo.

Štúdie ukazujú, že s príchodom detí sa môže znížiť manželská spokojnosť. „Čas, kedy sa z partnerov stávajú rodičia je najstresujúcejším obdobím pre pár. Ak sa o vzťah rodičia prestanú starať, môže sa rozpadnúť,“ hovorí terapeutička Leah Ottowová, LCSW v New Approaches. Udržiavanie zdravého vzťahu je jedným z najlepších darčekov, ktoré môžete dať vašim deťom.

1. Na rande do zoo, ale vo dvojici

Určite má aj vaša rodina pár miest, ktorá kvôli deťom navštevujete pomerne často. Zoologická alebo botanická záhrada, akvapark, múzeum, miestne cyklotrasa alebo aj nákupná galéria, prečo nie? Máte zaistené stráženie detí a chcete utužiť vaše manželstvo? Návšteva známeho miesta, ale bez detí, dostane úplne iný rozmer. Len si to predstavte: Zoologická záhrada v sobotu na večer, vonku nádherné počasie, prechádzate sa ruka v ruke a nikde nikto, len v pavilóne tigrov pár batoliat s rodičmi - a vy dvaja si ani nemusíte tajne kradnúť bozky, pretože sa o vás vôbec nikto nezaujíma . Stačí takto stráviť dve - tri hodinky a budete mať pocit, že vaše vzťahové "baterky" dobili naozaj poriadne.

2. Wellness

Dohodnite sa s babkou a dedkom, že od piatkového popoludnia do sobotného večera bude váš drobec u nich „prázdninovať“ a vy budete mať takmer dva dni len a len pre seba. Čo urobíte? Iste, môžete si otvoriť fľašu vína, pustiť si film na DVD a len tak sa povaľovať. Alebo ak si chcete naozaj oddýchnuť a vystúpiť z „vlaku plného ubíjajúceho stereotypu“, dopredu si rezervujte noc v hoteli s raňajkami, masážou a spoločnou vírivkou. No radšej si rezervujte hotel do 30 km od vášho domu , aby ste boli dostupní, keby sa náhodou niečo dialo. Nemusí sa jednať vyslovene o romantický hotel. Dôležité je, aby vám vybrané miesto bolo príjemné. Rezervujte si izbu a už sa len tešte! Kúpte si novú sexi spodnú bielizeň, vyrazte na ľahkú večeru a užite si to! Táto noc patrí len vám dvom.

3. Za kultúrou

Boli ste zvyknutí vo dvojici chodiť na koncerty, do divadla alebo do kina? Keď ste traja či štyria už je to horšie a ak sa vám aj podarí takýto kultúrny výlet uskutočniť, je to skôr práca ako oddych? Prichádza na rad opäť a zasa babička. Tá si užije malých drobcov a vy si užijete koncert či divadlo.

4. Dobré jedlo

Cnie sa vám po časoch, kedy ste doslova „vymetali“ indické alebo thajské kuchyne? Chýba vám jedlo, ktoré si s malými deťmi nemôžete dať, pretože pre nich vôbec nie je vhodné, alebo by im ani nechutilo? Vyrazte s priateľmi do reštaurácie alebo si doma spravte silne korenené, štipľavé, rybie špecialitky.

5. Spoločný šport a môže byť aj s deťmi

Chcete sa predsa jeden druhému páčiť! Zvoľte si peknú vychádzkovú trasu a s deťmi si dajte „do tela“. Potom si môžete ísť aj zaplávať, deti sa riadne unavia a večer je už len váš.


https://www.realsimple.com/work-life/family/relationships/quality-time?#

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.