Opora či bremeno?

Ste krehká žena, ktorá túži po mužskej opore? Nezamieňajte si chlapíka s chlapákom, mohli by ste namiesto opory "vlastniť" bremeno. V prípade, že patríte do kategórie tak trochu stratených žien, ktoré na cestu životom potrebujú ochranný štít silných...

par_1117_1000x666

... až anabolických mužských ramien, naučte sa rozlišovať medzi chlapíkmi a chlapákmi. Rozdiel je oveľa viac ako citeľný. Tí prví vás budú (možno...) viesť, chrániť a pri prekážkach nadnášať; tí druhí si vás zotročia tak, že budete závidieť aj čiernym otrokyniam z predminulého storočia.

Chlapácky režim

Chlapák vám najskôr nenápadne vnúti a neskôr pri každom náznaku odporu direktívne pripomenie, že On nebude strácať svoj drahocenný čas nejakými domácimi prácami, ktoré ho nielenže otravujú, ale navyše sú pod jeho úroveň. V preklade to znamená, že všetky tie únavné domáce práce, ktoré nemajú konca, sú len a len vaša záležitosť. Napokon full servis je jeden z hlavných dôvodov, prečo si chlapák hľadá "partnerku".

Chlapák a bolesť

Prechladnutie, chrípka, nedajbože zápal priedušiek obráti život domácnosti s chlapákom úplne hore nohami. Aby nie! Nádchou zo života vyradený, čiže vážne chorý človek si predsa zaslúži maximálnu pozornosť a totálnu, 24-hodinovú opateru. Inými slovami: obklady, čajíčky, stravu na želanie, vyhostenie detí k starej mame, úplný pokoj a do každej ruky (pre prípad vysilenia jednej z nich) televízny ovládač.

Chlapák a chyby

Pozor! Chyby chlapák nerobí a teda (logicky) si nemôže žiadne ani priznať. Všetko, čo vyúsťuje do nežiaduceho stavu, je výhradne vaša chyba, pretože v reťazi udalostí ste vy ten element, ktorý neustále, žalostne zlyháva (a neospravedlní vás ani živelná pohroma a útok mimozemšťanov).

Chlapák a ješitnosť

Mužská ješitnosť nie je síce o nič väčšia než ženská (na to by mali muži myslieť skôr, ako príde k najhoršiemu!), avšak ješitnosť chlapáka je čosi, čo by vyvolalo silné vražedné chúťky aj u Matky Terezy... "Vidíš? Tak vidíš! Nehovoril som to? Tu to máš! Ako vždy, zase mám pravdu! Dobre vieš, že na rozdiel od teba vidím aj za roh!"

Chlapák a sluch

Je známe, že väčšine mužov sa po piatich až desiatich minútach počúvania partnerky (pri manželke sa táto doba skracuje na polovicu) zahmlí pozornosť; pričom u chlapákov nastáva tento jav už po piatich sekundách. Počúvajú iba naoko alebo to dokonca odmietajú aj predstierať.
Predsa nebudú do omrzenia načúvať svojim "podriadeným"! Buď hovoria Oni - chlapáci alebo mrmle televízia; inak prichádza do úvahy už len zaslúžené ticho.

Chlapák a city

Očakávať od chlapáka citové prejavy či aspoň náznaky kladných citov je jednoducho nezmysel. Pokiaľ nejde o sebaľútosť, má dokonca chlapák problém prejaviť aj negatívne city. Niekde totiž počul, videl či čítal, že "skutočný chlap" a city nejdú dohromady. A pretože jeho pohlavný protiklad - žena - citmi priam mrhá, uveril tejto sado-masochistickej rozprávke a utopil všetky svoje city vo vlastnej prázdnote a stal sa z neho "studený čumák". Odbornejšie povedané, jeho EQ (emočná inteligencia) je takmer nulová.

Chlapák a samoobsluha

Po boku chlapáka nemožno zrealizovať predĺžený víkend u rodičov, služobnú cestu či (a to už by bol naozaj vrchol!) dovolenku s priateľkou. Je jasné, že kvôli nejakým hlúpym nápadom sa chlapák nebude učiť stláčať gombíky na práčke, ohrozovať svoj život žehličkou a jesť smrtonosné polotovary. O nákupoch radšej ani nehovoriac... Všetku túto "bezvýznamnú" prácu si podľa archaického názoru chlapáka nadelila žena vydajom a tak je jej svätou povinnosťou trčať pekne doma a byť k dispozícii!

Nuž, vraví sa, že život nie je prechádzka ružovým sadom; zvlášť, ak sa z chlapíka vykľuje chlapák a z opory bremeno.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.