Erotické pomôcky nemusia byť len o sexe

Aj keď sex ako téma rozhovorov dávno nie je takým tabu ako v minulosti, stále nájdeme v súvislosti so sexom viacero tém, o ktorých sa príliš nerozpráva. Jednou z takých je aj používanie erotických pomôcok, najmä ženami.

2_261024

Erotická pomôcka s viac ako erotickým využitím

Aj keď sa to nezdá, erotické pomôcky nie sú vždy len o sexe. Iste, napríklad realistické dildo má zmysel použitia jasný, ale je tu minimálne jedna ženská erotická pomôcka, ktorá môže mať aj zdravotné benefity: Venušine guličky.

Ide o dve duté guličky s priemerom 2,5 – 3,5 cm, ktoré si žena vkladá do pošvy. V každej z nich je potom ďalšia menšia gulička z ťažšieho materiálu. Tá sa pri pohybe rozhojdá a svoju energiu odovzdáva vonkajšej guličke.

To vytvára nové pohyby vo vnútri pošvy, čo spôsobuje samovoľnú stimuláciu. Čím sú silnejšie pohyby tela, tým je silnejšia aj simulácia. Toľko k erotickej stránke veci. Čo však tie zdravotné benefity?

Ako vám môžu Venušine guličky pomôcť zo zdravotného hľadiska?

Pomocou Venušiných guličiek je možné posilňovať svaly panvového dna. Na tento účel sú vhodné menšie a ťažšie Venušine guličky. Silnejšie svalstvo v oblasti panvového dna má potom benefity nielen pri pohlavnom styku, ale aj pri problémoch s inkontinenciou, ktorá sa môže u žien objaviť napr. aj po pôrode, kedy býva panvové dno oslabené.

Samotné posilňovanie svalov panvového dna prebieha tak, že sa žena snaží Venušine guličky udržať vo vnútri svojej pošvy. Prípadne sa ich môže snažiť zvierať čo najsilnejšie a cez tento odpor sa ich pokúšať vyťahovať.

Takéto cvičenie je známe pod názvom Kegelove cviky, i keď nemusí prebiehať výlučne s Venušinými guličkami. Sťahovať svalstvo v oblasti panvového dna (ako keby chcete zadržať močenie) a následne ho uvoľňovať je možné aj bez Venušiných guličiek. A aby sme sa vrátili „naspäť“ ku sexu, tak na záver spomenieme, že aj samotným orgazmom sa posilňujú svaly panvového dna.

Zdroj obrázka: Autor: standret / Stock.adobe.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.