11 dôkazov vášho minulého života: Čím ste boli a ako to spoznať?

Napísal Kristína Chudá 26. december 2023

Panikárite, len keď pomyslíte na vodu? Pritom ste sa nikdy netopili? Trpíte nevysvetliteľnými bolesťami? Prekuknete ľudí na prvej schôdzke?  Máte Déjà vu? To všetko môže byť vaša skúsenosť z minulého života.

freepik_clock_generation

Prečo je reinkarnácia dobrá?

Veríte na minulé životy? Iste, jednoznačný dôkaz pre existenciu minulých životov neexistuje a asi nikdy existovať nebude. Je to len otázka viery - niekto na reinkarnáciu verí, niekto nie. Mnohým ľuďom myšlienka nesmrteľnej duše pomáha vyrovnať sa so smrťou, po zániku jedného tela duša putuje do ďalšieho, a smrť tak nie je definitívna. V západnom svete myšlienka reinkarnácie nie je až taká rozšírená, naopak je ústredným bodom východného hinduizmu i budhizmu. Pokiaľ premýšľate, či už ste niekedy v minulosti žili, tu je 11 skutočností, ktoré podľa ezoteriky poukazujú na to, že už ste naozaj na tejto planéte niekedy existovali.

1. Vracajú sa vám stále rovnaké sny

Zdá sa vám stále dookola určitý sen, pritom postavy a prostredie v ňom ste nikdy v bdelom stave nevideli? Snívate napríklad stále dookola o stredovekej dedine a prežívate niečo s ľuďmi, ktorých nepoznáte? Alebo staroveký Egypt či prvá republika? Možno je to vplyvom nejakého silného filmu alebo knihy, možno sa ale počas spánku dostáva k slovu vaše podvedomie, ktoré je napojené na minulé životy.

2. Rýchlo prezriete druhých ľudí

Často sa vám pri stretnutí s novými ľuďmi stáva, že máte pocit, že už ich poznáte? Veľmi rýchlo odhadnete správanie druhých ľudí? Pozriete sa človeku do očí a už tušíte, s kým máte česť? Jedna z teórií hovorí, že to je tým, že už ste žili mnoho životov, takže ľudí poznáte ako svoje topánky.

3. Máte Déjà vu

Poznáte to, prídete niekam alebo nastane určitá situácia a vy máte pocit, že už ste raz niečo podobné zažili. Ľudia, ktorí veria na minulé životy, to berú ako dôkaz existencie reinkarnácie – vracajú sa vám jednoducho zážitok z predchádzajúceho života.

4. Dokážete predpovedať budúcnosť

„Predpovedať“ je možno silný výraz, ale dokážete odhadnúť, ako sa určitá situácia bude vyvíjať. Ľudské správanie podlieha zákonitostiam a podľa jednej z teórií je vaša duša na svete už tak dlho, že tieto zákonitosti pozná, a preto dokáže povedať, kam sa bude situácia uberať.

5. Máte nevysvetliteľné strachy a fóbie

Panikárite, ako len vystrčí nôžku pavúk, pohľad na plyšového hada vám zviera žalúdok? Niekedy je jasné, odkiaľ sa tieto strachy vzali – rodičia vás hodili do vody a „plávaj“ a vy od tej doby panikárite, keď do nej máte vliezť. Ale niektoré strachy sú ťažko vysvetliteľné. Mnohí veria, že sa jedná o traumatický zážitok z minulého života.

6. Pamätáte si na veci, ktoré ste nemohli prežiť

Napríklad jasne viete, ako to chodilo v čase Francúzskej revolúcie? Pamätáte si zážitok z Druhej svetovej vojny, aj keď ste sa narodili v roku 1956? Že by zážitok z minulého života?

7. Trpíte nevysvetliteľnými bolesťami

Psychosomatika hovorí, že mnoho problémov a bolestí pramení z bolesti našej duše. Vy ste ale v pohode, nežijete v žiadnej patovej situácii? A napriek tomu máte bolesti, s ktorými si lekári nevedia rady? Môže to byť dôsledok zranenia z minulých životov, ktoré utrpelo iné telo, ale vaša duša si ho pamätá.

8. Ste rada sama

Jednoducho ste introvert, na tom nie je nič divné. Podľa učenia o reinkarnácii je to ale tak, že keď je duša prvýkrát na svete, nechce o nič prísť, u všetkého chce byť. Keď už je ale na svete po niekoľkýkrát, hneď tak niečo ju neprekvapí, všetko už zažila. Preto trávite čas len s ľuďmi, s ktorými je vám dobre. Alebo ste radšej sama.

9. Máte spriaznenú dušu

Máte priateľku alebo priateľa, s ktorým si od prvého okamihu skvele rozumiete? Ani nepotrebujete slová a viete, čo ten druhý cíti a prežíva? Možno sa poznáte z minulého života, kedy ste sa natoľko spoznali, že už si teraz nepotrebujete všetko znova vysvetľovať.

10. Cítite sa starší, než v skutočnosti ste

Niektorí ľudia sú múdrejší, než by zodpovedalo ich veku. Ich duša už je na svete tak dlho, že nazbierala množstvo cenných skúseností a nepotrebuje sa všetko učiť od začiatku.

11. Často máte pocit, že sem nepatríte

To je celkom bežná skúsenosť, že človek ide na návštevu, na večierok, je v spoločnosti ľudí, kde sa necíti vo svojej koži. Má pocit, že tam nepatrí. Niektorí ľudia ale majú pocit, že sa dokonca narodili v zlom čase a na zlom mieste. Celkovo sa jednoducho necíti byť súčasťou svojho sveta. To môže byť tým, že vám chýba svoj minulý život.

Je pravda, že niektoré z týchto bodov pozná každá z nás. Jednoducho nie sme na večierku vo svojej koži, máme pocit, že už sme niečo prežili, panikárime, keď máme vliezť do výťahu. Ale pre tých, ktorí veria na reinkarnáciu, je to vodítko, ako lepšie pochopiť svoje minulé životy.

Zdroj foto: Freepik


https://finance.yahoo.com/news/11-ways-tell-know-someone-004454978.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAAMDWZOi5ii7zIEw8EW9BoMLTPj7XEif0UulI01kSMWkodxWgDMraL-3yohNB-o9GzCSP1UNtJbDKa5EyvkzWVWh6ncxLk-qPVuISwj42Gcvl1TlJwKQg4to6018Sf_mVPUilUOGVtfmuIrAealj1sBmo8lTT3bpQ8dRWgI57ltqp

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.