Bizarné dôvody, ktoré bránia ľuďom dosiahnuť orgazmus

Zápach z úst partnera, nevhodná sexuálna poloha či osvetlenie. Vyplýva z nedávneho prieskumu vyplýva, že až 46 % žien a 38 % mužov z generácie mileniálov predstiera orgazmus. Chcú takto urýchliť milovanie, no ovplyvňujú ich aj ďalšie faktory, ktoré im bránia ho dosiahnuť.

ohovaranie_0419

Tu sú tie najbizarnejšie z nich.

Ideálnym cieľom milostného života partnerov by mal byť kvalitný sex s orgazmom u oboch partnerov. No nie každý ho vie dosiahnuť, a preto ho mnohí niekedy aj imitujú. Podľa nedávneho prieskumu spoločnosti Innerbody, 46 % žien a 38 % mužov pripúšťa, že pravidelne predstiera svoje vyvrcholenie. U 1119 respondentov sa falošný orgazmus najčastejšie týkal generácie mileniálov (asi 48 % prípadov), v najmladšej generácii Z bol podiel "predstierania" asi 28 %, a v generácii X takmer 21 %.

Najčastejším dôvodom, prečo mladí ľudia predstierali orgazmus, bolo urýchlenie konca milovania. Tento dôvod priznalo takmer 24 % žien a 21 % mužov. Približne pätina žien a 15 % mužov sa uchýlilo k tomuto "podvodu", aby nezranili city svojho partnera. Medzi ďalšie dôvody uviedli, že predstieranie ich sexuálne nabudí alebo im pomáha dosiahnuť skutočný orgazmus.

Pri dosiahnutiu orgazmu bráni zápach z úst partnera a zvolená poloha

K motivácii predstierať vyvrcholenie môže prispievať i to, že u jedinca je problém s jeho dosiahnutím. V spomínanom zahraničnom prieskume vyšlo najavo, ktoré vonkajšie faktory k tomu ešte prispievajú. "Pre 4 z 10 ľudí je prekážkou zápach z úst ich partnera, ktorý im znepríjemňuje milostný zážitok. Tretine z nich bráni v orgazme zvolená sexuálna poloha, a asi 31 % teplota alebo osvetlenie v miestnosti. Traja z desiatich ľudí sa priznávajú k intímnejšiemu problému, a to k prehnanému premýšľaniu nad sexuálnym aktom," opisuje výsledky  výskumu Adam Durčák z e-shopu www.ruzovyslon.sk a dodáva, že väčšina z týchto faktorov by sa dala vyriešiť jednoduchou taktnou komunikáciou s partnerom.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.