Talentovaní ľudia ostávajú na skutočne slabých pozíciách! Prečo je tomu tak?

Napísal Kristína Chudá 13. marec 2023

Aj vy si hovoríte, že čo na tom zálež? Veď je to jedno, či je vaše zamestnanie aj vašou záľubou. A možno ste vašu prácu označili lístočkom „fajn“ a viac tomu nevenujete pozornosť. Aj napriek tomu to vo vás môže vyvolať pocit, že v rámci svojej kariéry nerastiete.

freepik_w_26321

Zdroj foto: Freepik

Ak sa nad vašou kariérou trošku zamyslíte, možno si uvedomíte, že ste dlhé roky strávili v práci, v ktorej si vás možno ani vôbec nezaslúžili. Pracovali ste pre zlého manažéra, ktorý vás nikdy nevedel oceniť. Nadišiel čas zistiť, čo by v živote chcete ďalej robiť a nájsť si nové zamestnanie. Konečne ste sa „prebudili“. Mnohí ľudia, ktorí sú v takej istej situácii, sa neprebudia nikdy. Zabudnite na minulosť a chopte sa tohto momentu s vďačnosťou. Máte dostatok času na dosiahnutie všetkého, čo v živote chcete. Ako teda dosiahnuť to, po čo ste vždy profesijne túžili? Prečo nemáte to či ono, po čom ste tak veľmi tužili?

Paradoxne, najväčšiu prekážku si vytvárate vy sami, keď limitujete vlastné vízie. Zmenu dosiahnete v momente, keď nájdete spojenie medzi tým, čo chcete ďalej robiť, a tým, čo ste vždy radi robili. Keď si toto všetko uvedomíte, vo svojej novej hadej koži sa začnete cítiť pohodlne.

Tu sú dôvody, prečo možno aj vy, talentovaní ľudia, ostávate v mizerných zamestnaniach.

1. Pracujete blízko vášho domova, čo znamená, že nenávidíte tie ranné špičky v aute a večerné zápchy, ktoré spôsobia, že sa domov dostanete niečo pred 19 hodinou.

2. Máte radi váš pracovný kolektív, vášho šéfa, pani upratovačky a dokonca máte radi váš pracovný stôl, ktorý je tak blízko okna a s krásnym výhľadom alebo reštauráciu a vaše spoločné obedy s kolegami.

3. Obávate sa, že ste už príliš starí na to, aby zmenili zamestnanie. Pamätajte však, vek je len číslo a ak máte možnosť zmeniť vašu kariéru k lepšiemu, neváhajte.

4. Máte okolo seba ľudí, ktorí vám hovoria: „Je to dobrá práca. Koho zaujíma, či ju máš, alebo nemáš rád. Ostaň v nej.“

5. Po celom dni v práci ste príliš vyčerpaní na to, aby si hľadali nové zamestnanie alebo vôbec premýšľali nad zmenou kariéry.

V momente, keď sa vaše vnútorne „kariérne“ hodinky ozvú, povedia vám: „Bleskovo sa prebuď, hneď teraz! Tvoj život potrebuje tvoju pozornosť.“ Vtedy presne uvidíte, ktoré z týchto prekážok vás budú čakať.

Prechod z jedného zamestnania do druhého je náročný a dokonca i vyčerpávajúci proces. Starajte sa o to, aby ste poriadne spali, prechádzajte sa, jedzte zdravo a obklopujte sa dobrými priateľmi. Jednoducho, robte všetko, vďaka čomu sa cítite dobre. Na tejto planéte nie ste len preto, aby ste si zaobstarávali výplatu. Ponúknuť životu a dostať od života sa dá predsa oveľa viac.


https://www.forbes.com/sites/lizryan/2017/04/27/ten-reasons-talented-people-stay-in-lousy-jobs/#42bae4b733a6

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.