Erotogénne zóny

Sú to oblasti nášho tela, ktoré reagujú sexuálnym vzrušením na prejavený dotyk, hladenie, bozky a iné stimulácie.


Sexuálne senzitívna môže byť ktorákoľvek časť tela, ale niektoré oblasti sú citlivejšie ako iné. Tieto časti tela obsahujú vyššiu koncentráciu nervových zakončení. Pri ich intenzívnej stimulácii mozog prijíma omnoho viac podnetov, ktoré vytvárajú šteklivé až vzrušujúce pocity. Takéto naladenie mnohé z nás zažívajú aj u kaderníka, keď nám masíruje a umýva hlavu. Pri tomto uvoľnení sa zbavujeme napätia a do krvi sa nám vyplavuje hormón šťastia serotonín a dopamín.

Spoznávame erotogénne miesta
My ženy, môžeme byť spokojné, máme o jednu erotogénnu zónu viac ako muži! Najlepšie ich nájdete a spoznáte jemným dotykom ruky, jazykom, vlhkou špongiou, kožušinkou a inými prostriedkami, fantázii sa medze nekladú.... Ak to zistíte, podeľte sa o to so svojim partnerom a ukážte mu, kde a ako sa vás má dotýkať.
Tieto miesta sa nenachádzajú len na povrchu tela, ale mnohé sú ukryté vo vnútri... Takým orgánom je jazyk, hrdlo, krčok maternice, tak diskutovaný bod G, či vnútorné časti klitorisu. Citlivosť tela na spomínané zóny „tréningom“ len zvyšujete. 

ŽENSKÉ EROTOGÉNNE MIESTA: 1 - ušné lalôčiky, 2 - pery a ústa, 3 - líca, 4 - krk, 5 - plecia, 6 - dlane a prsty, 7 - prsia a bradavky, 8 - pás, 9 - zadok, 10 - genitálie, 11 - análna oblasť, 12 - vnútorná strana kolien, 13 - zakolenia, 14 - chodidlá a 15 - prsty na nohách

MUŽSKÉ EROTOGÉNNE MIESTA: 1 - ušné lalôčiky, 2 - pery a ústa, 3 - krk, 4 - plecia, 5 - dlane a prsty, 6 - bradavky, 7 - lono, 8 - kríže, 9 - zadok, 10 - análna oblasť, 11 - genitálie, 12 - vnútorná strana stehien, 13 - chodidlá a 15 - prsty na nohách

Vzrušujúce podnety ako je hladenie a bozkávanie robia zázraky vo vašom organizme. Zažijete ich na krku a pleciach, či na vnútornej strane stehien a to len preto, že aj tu sa nachádza vyššia koncentrácia nervových zakončení. Posledné spomínané erotogenné zóny - chodidlá a prsty na nohách, sú posiate reflexnými bodmi, preto sa neodporúča veľmi experimentovať. Vyhľadajte si najskôr informácie o akupresúre a reflexnej masáži. O perách sa hovorí ako o najerotickejšej časti tela, dokazujú to aj plné pery, ktoré si maľovali už v Mezopotámii, v Starom Egypte aj za vlády kráľovnej Alžbety v 16.storočí. Našej generácii je bližšia možno Brigitte Bardot a Angeline Jolie, ktoré sú obdarované prirodzenými plnými perami.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.