Ako prekonať smútok z úmrtia blízkej osoby?

Smrť je fakt, na ktorý sa nedá pripraviť. Premýšľať však nad ňou dennodenne by bolo nanajvýš hlúpe. Je potrebné užívať si chvíle s rodičmi, starými rodičmi a nemyslieť na to, čomu sa nikto z nás nevyhne. Ak vám ale niekto z blízkych prednedávnom zomrel, ako prekonať smútok z úmrtia blízkej osoby?

smutok19

Nepotláčajte svoje pocity

Po úmrtí blízkej osoby je to emocionálny šok. Spočiatku to odmietate prijať a tvárite sa, ako by sa nič nestalo. Musíte si uvedomiť, že je to prirodzená reakcia. Jednalo sa predsa o blízku osobu, ktorú ste milovali, ktorá tu bola pre vás a zrazu tu jednoducho nie je a už nikdy nepríde. Ak chcete prekonať smútok z úmrtia blízkej osoby, nepotláčajte svoje pocity.

Oprite sa o blízkeho človeka, ktorý tu bude pre vás

Prekonať smútok z úmrtia blízkej osoby prekonáte, ak sa nebudete utápať v slzách a myslieť depresívne, ale opriete sa o blízku osobu, ktorá vás vypočuje, povzbudí, keď nebudete mať energiu vôbec na nič. V prípade, že sa cítite naozaj zle, nebojte sa vyhľadať pomoc psychológa, terapeuta, ktorý vám pomôže prekonať smútok a žiaľ. Samozrejme, nikto nebude vážnosť úmrtia blízkej osoby spochybňovať. Treba si však uvedomiť, že mŕtvy príbuzný by nebol rád, keby sa takto trápite. Najhoršie je, keď ostanete v smútku úplne sami.

Zverte prípravu poslednej rozlúčky pohrebníctvu 

Ak nemáte silu pripravovať kar a poslednú rozlúčku, odporúčame vám zveriť všetko do rúk skúseného pohrebníctva. Všetky potrebné veci týkajúce sa prípravy mŕtveho a prípravy rozlúčky s mŕtvym príbuzným vybavia bez toho, aby vás tým akokoľvek zaťažovali.

Ak žijete vo Zvolene, oslovte pohrebníctvo vo Zvolene. Nemá zmysel hľadať pohrebníctvo mimo mesta, kde žijete a kde žil váš príbuzný. Smrť je prirodzená súčasť života, no pripraviť sa na ňu nedokážeme. Musíme si ale uvedomiť, že musíme byť silný pre zvyšok rodiny, ktorá sa tak isto trápi pre úmrtie milovanej osoby.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.