Aj interiérové dvere môžu šetriť priestor v malom byte

Vysoké ceny nehnuteľností nútia mnohých ľudí pri kúpe robiť rôzne kompromisy. Jedným z nich je nutnosť kúpiť si byt menší ako pôvodne plánovali. To však znamená, že pri zariaďovaní svojho nového bytu je potrebné šetriť priestor.

shutterstock_door_22

Aj dvere môžu byť v menšom byte prekážkou

Možností, ako ušetriť priestor v menšom byte, je mnoho. Prezradíme vám však jednu, ktorá nie je úplne samozrejmá a možno vám ani nenapadla. Vedeli ste, že ušetriť priestor je možné aj výberom správnych dverí?

Pochopiteľne nebudeme teraz hovoriť o vchodových dverách, ale o tých interiérových. Ako sme to šetrenie miesta mysleli? Veď dvere v interiéri sa nedajú úplne odstrániť. A vôbec, zaberajú nejaké miesto?

To ako interiérové dvere dokážu mať problém s nedostatkom miesta, zistíte akonáhle budete chcieť umiestniť nejaký nábytok, či zariadenie domácnosti do dráhy ich otvárania/zatvárania. Riešenie je však v podstate úplne jednoduché. Sú ním posuvné interiérové dvere.

Posuvné dvere do každého bytu 

To, že posuvné dvere nie sú len praktické, ale naviac aj elegantné, dokazuje fakt, že sú čoraz viac využívané aj v interiéroch, kde šetriť priestor nie je potrebné. A vďaka dvom variantom, posuvným dverám do puzdra a posuvným dverám vedľa steny, sú posuvné dvere vhodné naozaj do každej domácnosti.

Keď sme spomínali elegantnosť posuvných dverí, tá sa týka obzvlášť posuvných dverí do puzdra. Krídlo dverí a celý mechanizmus je totižto ukrytý v stene. Pochopiteľne si však takýto variant vyžaduje osadenie stavebného puzdra do priečky.

Kde takéto riešenie nie je možné, nastupujú posuvné dvere vedľa steny. Mechanizmus aj s krycou garnižou sa pohybuje popred stenu. Stále však ide o elegantné riešenie a čo je najhlavnejšie: podobne ako posuvné dvere do puzdra vám aj posuvné dvere vedľa steny ušetria množstvo priestoru.

Zdroj obrázka: Autor: BondRocketImages / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.