Aké prvky patria do modernej obývačky?

Obývačka je miestnosťou, v ktorej trávime veľa voľného času a zároveň v nej „prijímame“ návštevy. Musíme sa v nej preto cítiť pohodlne a zároveň by mala vyzerať dostatočne reprezentatívne.

shutterstock_251022

Neutrálne farby sú v prevahe, ale neznamená to, že nemôžete použiť aj nejakú výraznejšiu 

Môžeme povedať, že v interiérovom dizajne v súčasnosti dominuje minimalizmus a obývacie izby nie sú výnimkou. Okrem typických čistých línií sa minimalizmus prejavuje aj použitím bielej a iných neutrálnych farieb. Ak si teda budete dizajnovať svoju novú obývačku, rozhodne sa neutrálnym farbám nevyhýbajte.

Konieckoncov aj keď si obývačku necháte navrhnúť interiérovým štúdiom z Bratislavy, môžete očakávať, že neutrálne farby budú použité. Spolu s minimalistickým dizajnom totižto prispievajú k nadčasovosti obývacej izby a teda budete mať istotu, že vaša obývačka bude vyzerať moderne aj po rokoch.

Samozrejme, neznamená to, že nemôžu byť použité aj výraznejšie farby, napríklad červená, ale tie nie sú v moderných obývačkách dominantné. Používajú sa skôr na doplnkoch pre oživenie niektorých miest v izbe.

Krb môžete mať už aj v byte

Oživiť priestor v moderných obývačkách je možné aj pomocou rôznych vzorov na doplnkoch. Kľudne môžete aj skombinovať aspoň dva vzory, ale dajte pozor, aby sa k sebe naozaj hodili. V opačnom prípade by vaša obývačka nevyzerala moderne a štýlovo, ale chaoticky.

Prejdime na záver od farieb a vzorov ku konkrétnym prvkom v obývacej izbe. Taký krb sa nám spája skôr so starými chalupami, ale mať ho v obývačke je naozaj moderné. A vďaka biokrbom a elektrickým krbom môžete mať krb aj v byte.

A ešte jeden prvok, ktorý však využijú skôr tí, ktorí sa chystajú stavať si vlastný dom: francúzske okná. Tie v obývačkách vyzerajú naozaj moderne, obzvlášť ak sú posuvné a môžete nim vyjsť na priestrannú terasu.

Zdroj obrázka: Autor: Interior Design / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.