Ako si zariadiť dokonalú chatu

Ak vlastníte chatu nad dovolenkou v zahraničí nemusíte ani premýšľať. Mnoho ľudí dáva prednosť práve pobytu v prírode u nás doma na Slovensku.


Veď kto by nemiloval turistiku, prechádzky po lese, zbieranie húb, rybačku alebo večerné posedenia pri ohni vedľa chaty či dobrú opekačku s rodinou a priateľmi? Slovensko je krajinou krásnych hôr. A slovenské chaty sú známe tým, že sú obklopené zeleňou. Práve preto ich vyhľadávajú a kupujú aj ľudia zo zahraničia. Máte aj vy tú svoju?

Ak zatúžime po oddychu od veľkomesta, od rušných ulíc hromade áut a stresu zo zamestnania, potom sa vždy ak máme tú možnosť, utiekame k prírode. Keďže ju využívame iba počas víkendov a voľných dní je pochopiteľné, že sa jej zariadenie líši od toho, ktoré máme doma. Pri zariaďovaní by sme mali brať do úvahy množstvo faktorov. Dobrá chata musí mať aj dobrý plot. Práve ten vašu nehnuteľnosť ochráni pred prípadnými zlodejmi alebo nejakými vandalmi. Kvalitné ploty a ďalšie informácie a typy nájdete na webe plotybratislava.sk. Chata by mala mať funkčné a najmä praktické vybavenie. Priestor chaty by mal byť prispôsobený potrebám a životnému štýlu bývania na vidieku alebo v horskom prostredí. To ale neznamená, že by ste si nemali dopriať kvalitné vybavenie a aj prvky moderného bývania. V lete sa vám napríklad zíde klimatizácia či žalúzie – kúp tu - ktoré vám dodá súkromie a aj vás ochráni pred neželaným hmyzom. Čo sa týka štýlu do ktorého bude chata zariadená, prevláda jednoduchosť. Obľúbený je najmä vidiecky klasický štýl, ktorý vyžaruje pokoj, uvoľnenie, neopísateľnú atmosféru, práve tu, v lone prírody, na chate či chalupe. Útulnosť navodí aj drevené obloženie chaty, my doporučujeme tatranský profil, kozub, neskryté povalové trámy, či schodisko, ktoré vedie do vyššieho podlažia. Toto všetko môže vašu chatu odlíšiť od zvyšného sivého priemeru. A pre vás sa stane oázou pokoja a miestom dokonalého odpočinku.



Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.