Záhradný nábytok

Ponuka záhradného nábytku je široká ako v kvalite tak v kvantite, záleží len od vášho vkusu a ochoty, koľko chcete investovať.

Ponuka tohto sortimentu je skutočne široká. V sezóne ho nájdete ako v supermarketoch, záhradných centrách, nábytkových obchodoch ako aj v špecializovaných obchodoch. Vyberať si môžete podľa vkusu, ceny a vždy si niečo vyberiete. Záhradný nábytok ponúka stoličky, stoly, kreslá, hojdačky, stolíky a ešte množstvo iných produktov. Vyrobené môžu byť z dreva, kovu a plastu. Cenu samozrejme ovplyvňuje hlavne materiál a vyhotovenie. Preto ak máte pekne upravenú záhradu pri dome je dobré investovať do drahšieho nábytku, naproti tomu pri víkendovej záhradke "na zeleninu" postačí aj lacnejší plastový nábytok zo supermarketu.

Prírodný materiál
Ceny a kvalita sa líši aj pri nábytku z dreva. Luxusnejšie výrobky sú vyhotovené z teaku a lacnejšie z borovice. Poznáme aj rôzne povrchové úpravy: morenie, lakovanie či napúšťanie olejom.

Podobné pravidlá platia aj pri prútených a ratanových výrobkoch. Novinkou je nový materiál hularo – ide o pružný plast (polyetylén). Pri luxusnejších ratanových a prútených výrobkov sa spoločne splieta s prírodným materiálom. Využíva sa pre jeho dobrú pružnosť, odolnosť a schopnosť farebne sa prispôsobiť prírodnému materiálu. Je veľmi odolný, preto sa používa hlavne do exteriéru ale našiel využitie aj v interiérovom nábytku. Jedinou nevýhodou je vyššia. cena.

Plasty a umelé materiály
- zaručujú spotrebiteľovi dobrú odolnosť pre poveternostnými podmienkami
- znesú teplotné zmeny od -30 do 60 °C
- sú zväčša stálofarebné a ľahko sa udržiavajú
- je ľahký a dobre skladovateľný

Plastové a kovové stoličky sú väčšinou doplnené o textilné sedačky a opierky. A podľa kvality materiálu sa odvíja aj cene a kvalita výrobku.


Wittex jeho základom je polyester , povrchovo je podobný bužírke a používa sa k výpletu stoličiek a kresiel. Uplatnenie nájde v exteriéry a interiéry, preto ide o drahší materiál.
Wicker, podobne ako hularo imituje ratan, je odolný voči počasiu, dobre si zachováva farbu a tvar. Nájdete ho aj na interiérovom nábytku.
Nylon – veľkým trendom sú sieťoviny, ktorá je dobre tvarovateľná, ľahká a maximálne odolná. Drahšie typy sieťovín sú tkané a majú osnovu, dobre sa prispôsobia telu, slnko ju nerozpáli a voda pretečie.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.