Závesy a poťahy

Práve textil dotvára atmosféru v byte, holým oknám dodá správne zvolený záves či záclona pokoj a útulnosť domova.


Súčasne trendy ponúkajú množstvo materiálov, ktoré majú okrem estetických vlastností aj úžitkové prednosti. Vyrábajú sa ucelené sety závesov, záclon a poťahových látok s jednotným vzorom či mierne modifikovaným motívom. 

Veľké či malé okná zútulnia záclony, ktoré predstavujú vzdušné, jemné, mäkké a transparentné materiály, obohatené o rafinované efekty. Ponúka sa rozmanitosť dezénov v podobe sieťovaných štruktúr, crash efektu, vystrihovaných vzorov, kruhov, prúžkov, listov a polotransparentných žakárov. Dekoratívne prvky podtrhujú luxus v podobe hodvábov, ľahkých voálov a avantgardu umožňujú high technológie v textile. 
 

 
Dekoračné materiály pútajú pozornosť technicky nákladnými, trojrozmernými a plisovanými štruktúrami. Na vytvorenie motívu tradičnej výšivky sa používa laser. Pri závesoch sa stali obľúbené trblietavé materiály šanžánu a saténu v kontraste s lesklými a matnými žakármi, ktoré sú oživené zlatými a striebornými efektmi. Pozornosť pútajú dvojito utkané tkaniny, ktoré sú v skutočnosti ľahké a vzdušné. Z hľadiska ekológie a nových technológii vyhovujú zmesi ľanu a s recyklovatelnými plastmi. 
 

 
Poťahové materiály sú inšpirované barokom a rokokom, ruka v ruke s novými technológiami. Pre tento štýl sú typické vzory dreva, kožušín, kubistické tvary a lesklé plasty. Kombinujú sa strohé línie s opulentným hodvábom a taftom. Na druhej strane stoja syntetické materiály v mladistvých námetoch, ktoré určujú nové funkcie súčasného životného štýlu. Charakteristické pre ne sú výrazné, krikľavé farby typické pre moderný vzhľad bytu.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.