Aké vlastnosti majú dekoračné farby a hodia sa do vašej domácnosti?

Milovali ich už v období renesancie, skvelé vlastnosti vedia interiéru dodať aj dnes. Dekoračné či dekoratívne maľby na steny sú proste nadčasové. Dekorácia stien sa vyvíja ruka v ruke s ľudskou civilizáciou.

adobestock_living_room_24

Nástenné maľby totižto nachádzame na stenách prvých civilizácií, kedy sa využívali na zaznamenanie rôznych situácii či dokonca komunikáciu. Dnes ide hlavne o estetické hľadisko, no dekoračné farby dokážu ja zvýšiť trvanlivosť zvýšiť trvanlivosť či odolnosť spodného povlaku. Sú vhodné na miestach, kde je zvýšené riziko poškodenia povrchu nárazmi, a to dokonca nie len na stenách, ale aj na nábytku. Nie všetky tieto farby sú ale vhodné do interiérov.

Prečo po nich siahnuť?

Medzi základné výhody dekoračných farieb považujeme aplikačnú univerzálnosť. Možnosti využitia pri materiáloch sú takmer neobmedzené. Poteší aj samotná aplikácia, ktorá je pomerne ľahká a rýchla. Trenie, nárazy či opotrebenie už nebude až takým strašiakom. Zabudnúť nemôžeme ani na vysokú trvanlivosť. Existuje mnoho farebných prevedení dekoračných farieb, stačí sa len rozhodnúť, ktorá bude tá pravá do vášho interiéru.

San marco farby ako estetický aj ochranný spoločník do každej domácnosti

A kde hľadať skutočnú kvalitu? Veľmi dobrou voľbou sú San marco farby. V rámci tohto sortimentu môžete využiť napríklad stierkou nanášané farby, ktoré sú ideálne pre realizáciu kotviaceho podkladu s hmotovou a texturizovanou estetikou na zvislých aj vodorovných interiérových povrchoch. Ich výhodou je možnosť miešať s farebnými odtieňmi, ale aj vysoká priama priľnavosť aj na takých podkladoch ako staršie živicové dlaždice a podlahy či cement. A čo také stenné spevňovacie nátery vhodné aj do exteriérov bez nepríjemného zápachu? Vyskúšajte vodou riediteľný izolačný prostriedok ATOMO bez rozpúšťadla. Veľké penetračné vlastnosti sú ako stvorené pre spevnenie a impregnáciu vnútorných aj vonkajších povrchov. Zabudnite na vysoké emisie prchavých organických zlúčenín, ktoré sa pri iných výrobkoch využívajú na vysýchanie. San marco vám ale ponúka napríklad aj dekoratívne nátery so zaujímavými vzhľadmi ako napríklad tým zamatovým.

Zdroj obrázku: Photographee.eu / stock.adobe.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.