Ako sa zbaviť mravcov

Aj u vás sa objavili mravce a nikto ich nevolal? Môžu za to pravdepodobne vhodné podmienky pre ich život, dobrá klíma a dostatok potravy. Zbaviť sa mravcov na neželaných miestach nie je nič jednoduché. 

mravce v byte

Mravce sa väčšinou dostanú do našich príbytkov z kvetín, novej hliny, ovocia a zeleniny, alebo aj na domácich miláčikoch. Prísť môžu aj sami a v podstate odvšadiaľ. Ak uvidíte čo i len jedného mravca, tak je čas konať a ísť hľadať, odkiaľ sa k vám dostal a či ich nie je viac. 

Pri zbavovaní sa mravcov, je najlepšie nájsť ich cestičky a odkiaľ vychádzajú. Útočiť na každého mravca po jedno nemá veľmi zmysel.

Chemické prípravky

V obchodoch a na internete nájdete množstvo rôznych postrekov, domčekov a iných nástrah, ktoré vám pomôžu pri boji s mravcami. V každej predajni by mal byť predavač, ktorý sa rozumie do sortimentu a ukáže vám, čo je najlepšie pre váš problém. 

Myslite ale na to, že tieto chemické prostriedky obsahujú látky, ktoré nie sú prospešné pre ľudský organizmus a taktiež môžu ublížiť domácim miláčikov.

Domáce prípravky

  1. Prášok do pečiva - Je vhodný na odpudzovanie mravcov, pretože sa lepí mravcom na nohy. Nasypte ho do otvorov, odkiaľ mravce vychádzajú.
  2. Sóda bikarbóna - Môžete ju buď nasypať do otvorov, odkiaľ vychádzajú mravce, alebo ju môžete zmiešať s vodou a vytvoriť tak pastu, ktorú nanesiete k otvorom a cestičkám.
  3. Ostatné koreniny - Zmiešajte mleté čierne korenie, čili prášok a kari korenie. Túto zmes nasypte k otvorom.
  4. Citrónová šťava - Do rozprašovača si dajte vodu a citrónové šupky. Nechajte chvíľu postáť a potom striekajte buď priamo na mravce, ale na ich domčeky.
  5. Kávová usadenina - Takúto zmes dajte na mieste, kde sa mravce najviac vyskytujú.
  6. Droždie s medom - droždie na chvíľu namočte a potom zmiešajte s trochou medu. Pastu dajte blízko na miesto, kde ich je najviac.
  7. Krieda s octom - Kriedu namočte do octu a prejdite ňou všetky cestičky, kadiaľ mravce najčastejšie prechádzajú.
  8. Chlórované vápno s masťou - Radikálnejším spôsobom je zmiešanie chlórovaného vápna s bravčovou masťou. Pastu natlačte do otvorov, odkiaľ mravce vychádzajú.

Všetky tieto spôsoby sú organické a nebudú mať na vás, alebo na vašich rodinných príslušníkov žiadny nežiadúci vplyv. Mravce sa budú takýto prísadám vyhýbať, pretože ich buď bude odpudzovať zápach, chuť, alebo konzistencia takýchto posypov, pást, alebo postrekov. 

Ak sa vám jeden neosvedčí, tak vyskúšajte ďalší, až nakoniec prídete na to, čo na vaše mravce zaberá.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.