Hľadáte podlahu, ktorá je overená dlhými rokmi používania?

V stavebníctve (a určite nielen tam) platí, že skvelé riešenia často vychádzajú z minulosti. Ak sa niečo používa a teší popularite už dlhé roky, je to často zárukou toho, že to skrátka je dobré riešenie.

shutterstock_home_622

Z minulosti toho využívame oveľa viac ako sa môže zdať 

Takéto využívanie vecí „minulých“ vidieť aj v kombinovaní tradičného a moderného. Ako príklad môže poslúžiť tvar ukladania podlahy Herringbone, ktorý sa používal hojne už v polovici 19. storočia a výnimkou nie je ani dnes, samozrejme za použitia moderných podlahových krytín.

Nejde však len o takéto dizajnové „odkazy“ na minulosť. Často vidíme aj to, že sa už skutočne dlho používa nejaký materiál a aj napriek nástupu nových moderných riešení má táto klasika stále čo ponúknuť. A jeden dobrý príklad máme opäť medzi podlahovými krytinami.

Cena je vyššia, ale investovať sa oplatí 

Touto klasikou medzi podlahami, ktorá má stále čo ponúknuť, sú kvalitné drevené parkety. Vôbec pritom nejdú do úzadia, práve naopak. Pri kúpe drevených parkiet si môžete vybrať z obrovského množstva povrchových úprav, štruktúr, opracovaní, rozmerov jednotlivých dosiek a samozrejme aj tvarov, či spôsobov ukladania.

Aj napriek tomu, že drevené parkety patria k drahším druhom podláh, rozhodne majú za svoju cenu čo ponúknuť. Sú odolné a so správnou starostlivosťou môžu vydržať generáciu a viac. Ich výhodou (čo sa týka údržby) je, že v prípade poškodenia je možná jednoduchá oprava poškodenej časti a nie je nutné meniť celú podlahu ako v prípade rôznych modernejších druhov.

Táto kombinácia vysokej odolnosti a jednoduchej a nenákladnej opravy kompenzuje vyššiu obstarávaciu cenu a z drevených parkiet sa nakoniec môže stať podlahová krytina, ktorá je z dlhodobého hľadiska lacnejšia ako iné podlahy. Nebudete ju totižto musieť tak rýchlo vymieňať a teda opäť výrazne investovať.

Zdroj obrázka: Autor: New Africa / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.