Zdravotné matrace pre lepší spánok

Patríte medzi ľudí, ktorí trpia chronickou bolesťou chrbta a kĺbov ? Každý potrebuje po celodennej únave úľavu a zaslúžený kvalitný spánok. K tomu ale potrebujete matrac, ktorý vám to umožní.

zdravotny_matrac

Zdravotné matrace sú riešením pre boľavé nohy, chrbticu, bolesť hlavy či ťažké a unavené nohy. No sú určené hlavne pre ľudí s ortopedickými problémami. V našej ponuke nájdete zdravotné matrace s ortopedickými vlastnosťami pre všetky vekové a váhové kategórie.

Zdravotné matrace sa okrem schopnosti držať telo v správnej polohe vyznačujú aj vysokou hygienou, ktorá zabraňuje tvorbe plesní a húb.

Ortopedické matrace – sa vyrábajú z tvrdších a odolnejších pien, ktoré sú určené na presné podporenie určitej časti tela. Materiál v ortopedickom matraci je priedušný a antialergický, vhodný najmä pre alergikov. V matraci nevzniká príležitosť pre množenie roztočov a baktérií. Takýto ortopedický matrac je vhodný aj pre seniorov, ktorý potrebujú lepšiu oporu pre celé telo.

Antibakteriálne matrace – sú významné najmä pre materiály, ktoré dokážu eliminovať výskyt roztočov a baktérií. Vhodné sú preto hlavne pre alergikov a ľudí so sťaženým dýchaním. Okrem toho sa hodia aj pre ľudí, ktorí milujú spánok v dokonalo čistej posteli. Tieto matrace sa vyrábajú z antibakteriálnej HR peny, ktorá spolu s ďalším materiálom poskytne maximálny komfort a hygienu pri spánku. Antibakteriálne rošty sa odporúčajú hlavne na latkové rošty. Keďže tieto matrace už majú ortopedické vlastnosti, nepotrebujú ohybné rošty.

Matrace pre seniorov – pre seniorov sa odporúčajú zdravotné matrace so špeciálnymi vlastnosťami, ktoré poskytnú starším a nevládnym ľudom oporu v každej časti dňa. Matrace pre seniorov podporujú také časti tela, ktoré ovplyvňujú celkový spánok. Nájdete medzi nimi aj matrace so 7-zónovou funkciou, ktorá pôsobí na určité časti tela osobitne. Takéto matrace pomáhajú seniorom ľahšie schádzať a vychádzať na posteľ.

TIP: Prečítajte si návod ako vybrať matrac do postele.

Sendvičové matrace – Sú vyrobené prekladaným spôsobom tvrdých a mäkkých pien, ktoré zabezpečujú komfort pre všetky vekové kategórie. Stred sendvičového matraca býva tvrdší, vrchná a spodná časť mäkšia. Pri tomto matraci si môžete vybrať jednu mäkšiu a jednu tvrdšiu stranu.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.