Ako sa stať špecialistom na IT bez toho, aby ste museli opustiť domov

V súčasnosti sa organizácie menia nepretržite a rýchlo. Priemysel sa zdokonaľuje, objavujú sa nové obchodné modely a technológie a inak sa správajú aj samotní spotrebitelia. Dnes nerozhoduje postavenie, profesia a ani pohlavie. 

comp 06 1200x800

Často, aj bez ohľadu na vek, je nutné z našej strany pochopiť, akým rýchlym tempom sa naša spoločnosť mení a z pohľadu technologických noviniek aj zdokonaľuje. A jedinou vašou výhodou oproti konkurencii bude, ak sa všetko potrebné naučíte dobre ovládať.

Musíte mať základ ovládania nielen kancelárskych služieb

Najznámejší balík od Microsoftu je asi všetkým dobre známy. Word, Excel, Power Point a iné jeho špecifické programy. Ovládanie týchto vecí by malo byť základnou výbavou ekonomicky aktívneho človeka. Samozrejme, potrebujete k tomu svoj vlastný počítač so spoľahlivým a aktuálnym Windowsom, ktorého vlastnosti a dôkladné preskúmanie, nie sú tiež nikdy na škodu. 

Sledujte dobré Excel návody

Kancelárske balíky vám poslúžia pri viacerých situáciách, a aby ste sa pred svojim okolím nemuseli hanbiť za menšie nedostatky, dôkladne sa so všetkým potrebným pravidelne oboznamujte. Čítajte dôležité informácie o všetkých novinkách, sledujte Excel návody a robte si malé tréningy. Neškodí ani menšie testovanie. 

Nikdy neviete, kedy si pre svoje osobné alebo pracovné potreby, budete musieť napísať niekoľko strán upraveného textu, urobiť analýzu, štatistický prehľad, alebo pripraviť prezentáciu na najbližšie obchodné stretnutie. Tak, ako sa hovorí, že čítanie zlepšuje a podporuje správne funkcie mozgu, využívanie týchto vecí vás robí pre spoločnosť hodnotnejším, o čom sa na nejednom pracovnom pohovore určite presvedčíte.

Vyskúšajte cudzí jazyk, ktorý ľahko strčíte do vrecka

Aj keď to pre mnohých až tak dokonalá IT vychytávka nie je, mnohým ľuďom táto vecička môže určité situácie uľahčiť. Mini elektronické prekladače sa na našom trhu začínajú objavovať ako hríby po daždi a vy ich môžete pre svoj osobný prospech využiť tiež. 

Pre tých, ktorým nerobí problém vzdelávať sa, je tu možnosť absolvovať jazykový kurz. Všetko ale môžete vyriešiť bez toho, aby ste opustili svoj domov. Je množstvo aplikácií, ktoré sa dajú do vášho špičkového Xiaomi mobilu pohodlne stiahnuť a máte ich tak vždy po ruke.

Používajte schránku pre vaše dokumenty

Jednou z ďalších vecí, ktorá sa vám v kariére určite zíde je aj online úložný priestor. V modernom notebooku alebo na tablete. Vďaka e-mailovému kontu získate napríklad prístup do disku, ktorý má pre mnohých dostatočne veľkú kapacitu 15 GB. Tu za nič neplatíte.

Niekto potrebuje možno uložiť do online chránenej schránky ešte viac dát, tu sa ale za nejaké tie GB navyše môže priplácať. Máte ich ale v jednej aplikácií, ktorá sa dá zdieľať aj cez mobil. Chce to len tréning, zvyk a samozrejme pravidelne sledovať situáciu.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.