Proti kríze pomáhajú aktíva

Napísal Elena Brezovská 25. december 2011

Vybudovanie aktív je účinným prostriedkom proti nepredvídateľným udalostiam ako je napr. aj strata príjmu. Marián Biesik zo spoločnosti Salve Finance radí, ako ich získať.


Aktíva a pasíva
Základný a hlavný rozdiel medzi aktívami a pasívami je v tom, že aktíva prinášajú ďalšie príjmy na rozdiel od pasív. Aktívom môže byť aj nehnuteľnosť, ktorá sa prenajíma, avšak dom, ktorý slúži len na bývanie, je pasívum. „Finančné aktívum je aj životné poistenie, akékoľvek úspory a pod. Pri podnikaní môže byť aktívum aj osobný automobil, ale pre väčšinu je auto pasívum, keď slúži len pre vlastnú potrebu,“ vysvetľuje Biesik. Aktíva môžeme deliť na dva základné druhy a to finančné a nefinančné.

Lepšie sú aktíva
Najčastejšie sa ľudia  pri pohľade do budúcnosti obávajú straty príjmu. Marián Biesik však poukazuje na riešenie: „práve vďaka  aktívam  má človek  bezpečnú  železnú rezervu alebo ďalší stály príjem.“ Tak si vybuduje možnosť vykrytia nepriaznivého obdobia.

„Každému klientovi radíme, aby si vytváral dostatočnú výšku úspor hlavne na to, aby mal peniaze vtedy, keď ich bude najviac potrebovať,“ upresňuje renomovaný odborník zo Salve Finance.  Už dnes je zrejmé, že budúcim dôchodcom enormne klesnú príjmy, a pokiaľ si budú chcieť zachovať štandard budú potrebovať aktíva, ktoré vygenerujú stály a bezpečný príjem.

Dobrá doba na podnikanie
Aktívum môže byť aj vybudovanie svojej vlastnej firmy. Biesik tvrdí, že pre tých, ktorí majú ambíciu podnikať, je vždy ten správy čas začať. „Rozbehnúť si dnes vlastný biznis je väčšia istota ako zostať zamestnaný u zamestnávateľa, ktorý nevie, čo bude zajtra,“ hovorí Marián Biesik, ktorí pomáha ľuďom už niekoľko rokov vybudovať si svoj vlastný biznis. Pre úplných začiatočníkov v podnikaní odporúča, spojiť sa s úspešnou spoločnosťou a spolupodnikať s ňou. „Najväčší úspech zaznamenávajú spoločnosti, kde ich ľudia sú otvorení novým informáciám, neboja sa nadobúdať nové znalosti a tie aj aplikujú do systému a podnikania,“ argumentuje Obchodný riaditeľ Marián Biesik. Podľa neho práve v spoločnosti Salve Finance sú vytvorené najlepšie podmienky pre štart vlastného podnikania.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.