Zdravý spánok

V dnešnej dobe čoraz viacej pribúda ľudí, ktorí majú problémy so spánkom. Odborníci na celom svete sa obávajú, že v budúcnosti ľudstvo nebudú ani tak trápiť choroby ako nespavosť.


A čo vy? Spomínate si kedy ste sa naozaj ale, že naozaj dobre vyspali? Alebo patríte k tým šťastlivcom, ktorí so spánkom nemajú ani najmenšie problémy? Podľa viacerých výskumov nespavosťou trpí približne 40% našej populácie. Je to pre ľudstvo taká hrozba, že dnes sa už nespavosť radí medzi vážne civilizačné choroby.

Pritom riešení ako skvalitniť svoj spánok je hneď niekoľko. Zdravý spánok je pre každého človeka dôležitý, no nemyslite si, že ten kvalitný vám môžu priniesť iba drahé matrace. Práve naopak lacné matrace oplývajú rovnakou schopnosťou zabezpečiť vám kvalitu spánku, rovnako ako tie drahé. Dôležitý je aj presný čas kedy budete chodiť spať. Preto si zaspávanie a aj vstávanie naplánujte na tú istú hodinu. Nemali by ste zabúdať na to aký je kvalitný spánok pre nás dôležitý. Naše telo nadobúda možnosť oddychu, nabranie nových síl a spánok podporuje aj imunitu a dôležité výmenné procesy v tele. Ak vám nevyhovujú matrace, ktoré ponúka väčšina predajní, pohľadajte firmu, ktorá má v ponuke možnosť: vyrábame matrace na mieru.



Foto: zdravotne-matrace.sk

Spálňa by mala slúžiť iba pre spánok, teda žiadna spojená miestnosť s inými časťami domu, respektíve pracovňa v spálni. Dôležité je aj úplne odhlučnenie priestoru a zatemnenie okien, zisti viac. Pomôcť zaspať vám pomôžu aj niektoré potraviny ako napríklad: teplé mlieko osladené medom, alebo pochrúmajte zopár orechov. Pred spánkom rozhodne nepite žiaden alkohol, nefajčite a ani nepite kávu. Ak však trpíte nespavosťou, mali by ste svoje telo unavovať aj počas dňa. Dlhé prechádzky, schody namiesto výťahu, hodinka vo fitku a večer budete takí unavení, že keď si ľahnete do postele okamžite zaspíte.



Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.