Depresie na obzore

Čas jesene je známy sklonom ku depresiám, aby ste sa im včas vyhli, ponúkame vám niekoľko „receptov“, ako byť v pohode. Recepty si môžete pripraviť svojpomocne. Nakúpte si niekoľko liečivých bylín, nazrite do svojej komory a ste pripravená na antidepresívnu kúru! 

female profil 2017

Liečivé bylinky, ktoré pôsobia upokojujúco a uvoľňujúco, môžete použiť na čaje či odvarov do kúpeľa. V lekárňach či v obchodoch s čajmi a bylinkami kúpite tieto druhy bylín: ľubovník bodkovaný, pamajorán obyčajný, medovku, vňať vŕbovky úzkolistej, kvet prvosienky, koreň valeriány, yzop, harmanček, tymian, bazalka a med.
Vhodnou alternatívou je aromaterapia, pár kvapiek esencie do vonnej lampy urobí zázrak s vašou náladou a prevonia celú izbu. Vhodnými esenciami sú medovka, škorica, pomaranč a levanduľa, ktorá pri masáži uvoľňuje aj stiahnuté svalstvo. Teplý kúpeľ uvoľňuje napätie a stres, skúste si pridať do vody odvar alebo esencie harmančeka, tymianu, šalvie a bazalky.

Nápoje na pokoj v duši

Liečivý yzop vám pomôže veľmi rýchlo zmobilizovať všetky sily, aby ste neupadli do depresií. Samotní liečitelia ho pravidelne odporúčajú proti chmúrnym náladám a emočným blokom. Pripravte si yzopové víno, ktoré sa pije mierne teplé a spríjemní dlhé chladné dni.
Na prípravu potrebujete 1 liter červeného vína, 2 ČL yzopu, 1 ČL klinčekov, ½ ČL mletej škorice a 2 PL medu.
Všetky ingrediencie okrem medu, pridáte do hrnca s vínom a varíte päť minút. Po piatich minútach, víno odstavíte zo sporáka a necháte lúhovať ešte desať minút. Nakoniec víno precedíte, zamiešate med a podávate mierne teplé.

Na čaje môžete použiť zmes bylín alebo len samotnú jednu bylinu. Melanchóliu odbúra zaručene ľubovníkový nápoj. Ľubovník bodkovaný obsahuje látky, ktoré brzdia vyplavovaniu hormónu melatonínu, ktorý nám pri vyššej koncentrácii zapríčiňuje naše depresie. Nápoj sa pije dlhšie obdobie asi dva až štyri týždne. Potrebujete 1 ČL ľubovníka, ktorý zalejete 200 ml vriacej vody necháte desať minút lúhovať. Nápoj pijete ráno a večer.
Kombinovanú zmes bylín si namiešate z 3 PL ľubovníka bodkovaného, 2 PL medovky, vŕbovky úzkolistej a 1 PL kvetu prvosienky.
Na prípravu potrebujete 2 PL bylinnej zmesi, ktorú zalejete 500 ml vody a necháte 20 minút lúhovať. Precedené pijete 2 až 3 krát denne.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.