Poradíme vám pri výbere novej kosačky

Majitelia rodinných domov, chalúp, chát či záhrad veľmi dobre vedia, koľko námahy a času ich stojí pravidelná starostlivosť o ne. Ale nie je krajšieho pocitu z dobre vykonanej práce, samozrejme, za predpokladu, že máme vždy po ruke ten správny stroj, ktorý nám uľahčí prácu na maximum.

Platí to aj v prípade kosačky, ktorú, ak si vyberieme správne, určite si budeme len pochvaľovať. Ak sa neviete rozhodnúť, ktorá kosačka by bola ideálna pre vás, poradíme vám.

Elektrina či benzín?

To je základná otázka, ktorú by sme si mali položiť ešte skôr, než pristúpime ku kúpe kosačky, aby sme vybrali tú správnu. Čo sa týka elektrickej kosačky, jej najväčšou výhodou je minimálna údržba a jednoduché používanie, tiež aj nižšia hlučnosť v porovnaní s benzínovou kosačkou. Nevýhodou, naopak, zvykne bývať práve elektrický kábel, na ktorý treba dávať počas celého kosenia pozor, aby sa nepresekol. A na horšie dostupných miestach sa zvykne aj zamotať, čo je tiež niekedy nepríjemnou záležitosťou.

Benzínová kosačka nie je odkázaná na zdroj elektrickej energie, v tomto si je paňou sama sebe, ale na druhej strane musíme v jej prípade počítať s vyššou hlučnosťou a náročnejšou údržbou. Hravo však zvládne pokosiť aj vyššiu trávu bez rizika poškodenia.

shutterstock_kosacka

Skvelý pomocník v domácnosti aj v záhrade

Určite každý z nás ocení akéhokoľvek pomocníka, ktorý nám dokáže zjednodušiť veľakrát namáhavú prácu a ušetrí aj drahocenný čas. Jedným z takýchto pomocníkov, ktorý dobre poslúži, je aj tlakový čistič. Pri jeho výbere sa treba zamerať na materiál, váhu, parametre či príkon motora.

V prípade, ak viete, že budete tlakový čistič používať iba na občasné čistenie, dobre vám poslúži aj lacnejší čistič, ktorý má čerpadlo plastové. Pokiaľ budete čistič používať pravidelne, radšej vsaďte na tlakový čistič vyššej kvality.

Váha tlakového čističa je tiež dôležitý faktor, pretože čím ľahší čistič, tým jednoduchšia manipulácia s ním bude. Prevádzkový tlak treba zvoliť podľa plochy, čo znamená, že ak chcete vyčistiť väčšiu plochu, zvolíte výkonnejší tlakový čistič.

Zdroj obrázku: Dmitry Kalinovsky / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.