Nebojte sa začať športovať aj v zimnom období

Pocit, že vám chýba pohyb, chcete zhodiť pár kíl, získať krajšiu postavu a žiť aktívnejšie, je vždy dobrým znamením. Šport váš život zmení k lepšiemu. Chlad, vietor a sneh vás nemôže odradiť. Nie, ani športovať vonku nie je v zime nebezpečné.

zima_beh

Ak vám zdravie dobre slúži, zimu si môžete užívať plnými dúškami. Začnite sa hýbať už dnes.

Do fitka či do haly? Začať športovať môžete aj doma

Schovať sa pred chladným počasím do interiéru je najpohodlnejšie riešenie. Vo fitness centrách si môžete dať poriadne do tela, ale ak sa na to necítite (alebo nemáte možnosť navštíviť fitko vo vašom okolí), začnite cvičiť doma.

Nepotrebujete žiadne špeciálne vybavenie, cvičenie s vlastnou váhou a začiatok úplne postačí. Je vhodné pre každého a tréningový plán si nastavíte s pomocou návodov z internetu, na mieru. Keď naberiete odvahu, začnete cvičiť vonku.

Zimné outdoorové športy

zima_korcule

Svieži vzduch vám vleje novú dávku energie do žíl. Poriadne sa oblečte a poďte si zašportovať von!

Ak ste dodnes nevyskúšali lyžovanie, začnite. Bude to zábava. S bežkami či skialpinistickými lyžami sa nemusíte obmedzovať na preplnené lyžiarske strediská. Na začiatok vám však odporúčame vyraziť do hôr s niekým skúseným.

S deťmi vás bude baviť korčuľovanie, no kalórie spálite aj pri obyčajnom sánkovaní. Len si skúste vytiahnuť sánky aj s veselým nákladom do kopca 30 krát za sebou! Svalovica istá.

Nebojte sa behu v chladnom počasí

zima_strecing

Na beh potrebujete len vlastné nohy. Vieme, že nie je ľahké vystúpiť z komfortnej zóny a vybehnúť von. Tak svoje plány nechávate na jarné mesiace. Keď sa vonku oteplí…

Nemusíte beh odkladať. Stačí pár vrstiev funkčného oblečenia a chladné počasie vám neublíži.

Dôležitá je aj správna technika dýchania, pretože mrazivý vzduch môže podráždiť priedušky a pľúca. Nadychujte sa nosom a vydychujte ústami, prípadne si prekryte ústa a nos šatkou.

Obujte si bežecké tenistky, poriadne sa oblečte. Pustite si do uší hudbu, ktorá vás nakopne. Na beh sú skvelé bezdrôtové slúchadlá, pretože nehrozí, že vás budú obmedzovať v pohybe. Bezdrôtové slúchadlá Xiaomi Haylou GT2s vám dodajú k behu rytmus a zvuk vo výbornej kvalite. Pesničky si môžete prepnúť priamo na slúchadlách.

Aj keď vás hudba parádne namotivuje, neodporúčame vám to v zime preháňať s intenzitou behu. Začnite pomaly a ak teplota klesne do hlbokých mínusov, zvoľte radšej bežiaci pás.

Turistika

zima_tura

Hudba v slúchadlách Xiaomi Haylou GT2s vás bude sprevádzať aj na dlhých prechádzkach prírodou. Poriadna túra v prírode je skvelý spôsob, ako si vyvetrať hlavu aj v zime. Vidieť zamrznuté potôčiky, cencúle a lesy pod žiarivo bielou snehovou prikrývkou… Krása, ktorú v lete neuvidíte.

Po pravidelných túrach získate aj pevnejšie telo. Samozrejme, treba zvýšiť opatrnosť, najmä v horských oblastiach, kde hrozia lavíny. A nezabudnite na pevnú obuv na zimnú turistiku, prípadne mačky na nohy.

Zmerajte si svoje výkony so smart hodinkami

Vedieť, koľko ste spálili kalórií a sledovať svoje pokroky každý deň, to je skvelá motivácia!

Smart hodinky Xiaomi IMILAB KW66 vám umožnia nastaviť si jeden z 13 športových režimov, pripomenú vám, aby ste dodržiavali pitný režim a informujú vás, či ste kvalitne spali. Dokonca si s nimi môžete pohodlne nastaviť hudbu vo svojich bezdrôtových slúchadlách Xiaomi Haylou GT2s.

Smart hodinky Xiaomi IMILAB KW66 majú 30 dňovú výdrž batérie, takže nemusíte riešiť nabíjanie ani na dlhších zimných výletoch. A majú sympatický dizajn, takže ich môžete nosiť stále. Aby vám merali kroky aj pri rekreačných prechádzkach, pri nákupoch či po ceste do práce.

Na aktívny život je čas stále, bez ohľadu na počasie. Tak odložte tie vianočné koláčiky a hor´ sa športovať! Aj v zime.

Zdroje obrázkov: freepik.com


Ďalšie zdroje:

https://fitshaker.sk/ako-bezat-v-chlade-3-tipy-ako-dychat-v-nizkych-teplotach/

https://fitnessrevolution.sk/cvicenie-s-vlastnou-vahou/

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.