Spoznávajte svoje okolie z bicykla

Pandémia koronavírusu a jarné obmedzenia, ktoré sme museli absolvovať všetci bez výnimky, potešili najmä predajcov bicyklov a cyklo pomôcok. Potvrdilo sa, že ľudia sa začali aktívnejšie venovať práve cyklistike. Pohyb je pre telo dôležitý a nielenže spevňuje svalstvo celého tela, ale pomáha nám zabudnúť aj na stres.

shutterstock_jesen_bike20

Zima je ešte ďaleko a ak sa plánujete viac hýbať, využite priaznivé jesenné počasie na spoznávanie okolia z bicykla.

Prilby na bicykel 

Povinnosť nosiť prilby mimo obcí prinútila cyklistov, aby si kúpili prilby. Aj keď mnohí ľudia nedôverovali týmto ochranným cyklistickým prvkom, prilby majú svoje opodstatnenie a výrazne prispievajú k ochrane zdravia pri páde bicykla. Je však dôležité mať prilby dobre zapnuté a samozrejme nastavené tak, aby neboli príliš voľné. Takto by strácali účinnosť a nechránili by zdravie cyklistov.

Prilby sú považované za rozhodujúci bezpečnostný prvok cyklistu a preto by mali byť súčasťou cyklistickej výbavy. Odporúčame vám preto zainvestovať do kvalitnejších prilieb na bicykel. Myslieť na bezpečnosť vzhľadom na súčasnú absenciu cyklistických chodníkov a veľké množstvo áut na cestách je na mieste.

Cestné tretry

Pri bicyklovaní je okrem prilby dôležité mať aj kvalitnú obuv. Ak máte kvalitný bicykel, pri bicyklovaní oceníte cestné tretry. Profesionálna cyklistická obuv, akú nosievajú aj profesionálni cyklisti, vám výrazne uľahčí pedálovanie a vaša noha bude aj po niekoľkých kilometroch v maximálnom pohodlí. Sú vhodné do každého počasia, takže sa nemusíte báť, že by ste sa po návrate vrátili so sparenými, či s studenými chodidlami.

Ak chcete spoznávať okolie z bicykla, okrem prilieb a cestných tretrov vám odporúčame obliecť si cyklistické nohavice s vypchávkami, ktoré vám výrazne spohodlnia sedenie na bicykli a po návrate domov nebudete pociťovať žiadne bolesti zadku.

Zároveň je veľmi dôležité mať dostatok tekutín pri sebe a nejakú tu maškrtu na doplnenie energie.

Zdroj obrázka: Autor: Rad Radu  / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.