Rodinná turistika

Napísal Dolné Rakúsko 20. august 2015

Milovníci zvierat a prírody si môžu pozrieť život zvierat pod vodnou hladinou v prírodnom parku Unterwasserreich a vydať sa pozorovať medvede z Arbesbachu.


Jaskyňa s najväčším podzemným jazerom v Európe Hinterbrühl

Prírodná pamiatka, jaskyňa Hinterbrühl, ukrýva vo svojich útrobách (60 m pod zemským povrchom) najväčšie podzemné jazero v Európe s plochou 6200 m2. Počas druhej svetovej vojny tu bola prvýkrát na svete vyrobená stíhačka s dýzovým motorom (HE 162). Jedinečný labyrint jaskynných systémov, chodieb a kvapľových hál je dnes známou turistickou atrakciou, ktorej vyvrcholením je romantická plavba po jazere.

Foto: Dolné Rakúsko

Čarovná hra svetla a farebných odleskov od vodnej hladiny zanechá v návštevníkoch nezabudnuteľný dojem. Vstup pre dospelých za 10 € a pre deti za 7 €. Viac informácií na http://www.seegrotte.at/.



Podvodná ríša - Prírodný park

Prírodný park Unterwasserreich je veľmi zaujímavou expozíciou, ktorá sa podrobne venuje životu vo vode a pod jej hladinou. Návštevníkov zoznamuje s jej vlastnosťami a živočíchmi. Od mikroorganizmov a planktónu až po ryby a obojživelníky. Okolité rašeliniská a mokrade vo vonkajšom areáli sú s ich jedinečnou faunou a flórou veľmi obľúbeným výletným miestom a zaujímavou atrakciou v oblasti Waldviertel. Môžete tu pozorovať žaby, hady, vážky a ryby v ich prirodzenom prostredí. Zároveň si môžete naživo pozrieť kŕmenie vydier Artuša a Miši. Prírodný park je otvorený do 26. októbra od 9:30 - 17:00 hod. Vstup pre dospelých je za 9 € a pre deti za 6 €. Je možné si uplatniť hromadnú, zdravotnú či študentskú zľavu.

Foto: Dolné Rakúsko

Krímenie vydier: denne o 10:30, 13:30 a 16:30 hod.

Živé micro-divadelné predstavenie: denne o 11:30 a 14:30 hod.

Prehliadky so sprievodcom: denne o 12:00 a 15:00 hod. v závislosti od dostupnosti voľných prírodných sprievodcov. Viac informácií na: www.unterwasserreich.at



Medvedí les v Arbesbachu

Medvedí les je jedno z troch útočísk medveďa hnedého, ktoré má pod patronátom medzinárodná organizácia pre ochranu zvierat „Štyri labky“. Zvieratá, ktoré doteraz žili u súkromných chovateľov alebo v cirkusoch, tu nájdu optimálne prostredie s podmienkami zodpovedajúcimi ich potrebám. Medvede majú k dispozícii zalesnenú oblasť s rozlohou 1,3 ha. V niektorých rybníkoch sa môžu tieto vodomilné zvieratá okúpať a hrať sa. Na rozdiel od medveďov držaných v zoologických záhradách sa medvede v Arbesbachu musia – rovnako ako vo voľnej prírode – starať o potravu samé. V novo zriadenom návštevníckom centre očakávajú deti aj dospelých mnohé dobrodružstvá a objavy.



Vstup pre dospelých stojí 6 € a pre deti 4 €. Park je otvorený denne od 10:00 do 18:00 hod. až do 1. novembra. Viac sa dozviete na http://www.baerenwald.at/cz/



Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.