3 turistické trasy so zážitkovými zastávkami

Napísal Dolné Rakúsko 24. júl 2020

Letné prázdniny a dovolenkové obdobie sú v plnom prúde. Dolné Rakúsko totiž ponúka množstvo výletných miest, ktoré zabezpečia pohodu, zábavu i osvieženie pre každého člena rodiny - deti i dospelých. Praktická dostupnosť vám navyše zjednoduší cestovanie.

1) Nebelstein - turistická trasa so zážitkovými zastávkami

Zážitková turistická trasa Nebelstein (Nebelstein Erlebnis-Wanderweg) je turistickú okruh s dĺžkou približne 11 kilometrov. Netreba sa však báť a prejsť všetky kilometre, no napriek tomu ich zdoláte doslova "hravo" - o zábavu a rozmanitosť sa vám totiž postará šesť zážitkových zastávok pozdĺž trasy. Tá vedie cez vrchol hory Nebelstein (1017 m) a okrem nádhernej panenskej prírody a úžasných výhľadov na jednotlivých stanovištiach spoznáte svet živlov, ktoré dokonale charakterizujú túto oblasť: kameň, drevo, rašelinu a lesnú zver. Čakajú na vás drevené stavby, kamenné ihriská a dokonalá vyhliadka.

2) Objavte mravčí chodník Coronas Ameisenpfad

Nový zážitkový chodník „Po stopách kráľa lesa“ v St. Corona vedie cez 15 hravých a vzdelávacích staníc. Deti sa tu dozvedia všetko o živote a úlohách týchto maličkých, zato však dôležitých, obyvateľov lesa. Mravec sa právom označuje za kráľa lesa. Veď dokáže na dlhé vzdialenosti uniesť mnohonásobne väčšie bremeno ako je hmotnosť jeho vlastného tela. Zároveň stavia veže a tunely, pričom udržiava lesy a lúky čisté. Zážitkový chodník sa rozprestiera pri Kampsteine na trase dlhej 2,5 km a skvele sa hodí pre rodiny s deťmi. Na najvyššom bode túry sa pri umelom rybníku nachádza „Relax-Reich“ („Oddychové kráľovstvo“) s ležadlami a lavičkami.

3) Cyklovýlet plný zážitkov do mesta záhrad

Cyklotrasa po nábreží Dunaja vás zavedie do mesta záhrad Tulln so všetkými jeho lákadlami a po novom aj špeciálne pre deti. Na svojej ceste sa stanete s deťmi záhradnými prieskumníkmi v Tullnských záhradách - s chodníkom v korunách stromov a najväčším prírodným ihriskom v Dolnom Rakúsku. Vydajte sa po stopách starých Rimanov a Nibelungov, ktorí chodili po rovnakých cestách ako sa vydáte vy. Ponorte sa do sveta malého Egona Schieleho, ktorý sa narodil na železničnej stanici v Tullne a objavte miesta pre hry a zážitky uprostred prírody - napríklad prírodný zážitkový chodník Donau.Spuren.Langenlebarn a prírodné lužné kúpalisko v Tullne.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.