Za turistickými zážitkami do východného Tirolska

Napísal Michaela Conzarová 02. august 2019

Ak chcete ísť za svojimi snami, máte teraz možnosť. Netreba cestovať ani ďaleko. Stačí zájsť do susedného Rakúska a venovať sa turistike, oddychu, spoznávať faunu i flóru a gastronómiu.

vyhodne tirolsko19

Čaká na vás dokonca šesťdesiat trojtisícoviek. Kto má rád bicyklovanie, môže si požičať klasický, ale aj e-bike, ktorý vás určite nesklame.  Tí, ktorí sa zaujímajú o históriu a okolie z iného pohľadu, navštívia múzea. 

Všetci si však chvália cyklotrasu - Drávsky cyklistický chodník - zo Silianu do Lienzu, ktorú som sama prešla.  Väčšinou idete dolu kopcom a do svojho hotela sa vrátite vláčikom. No a čo bolo úplne pre Slovákov neuveriteľné? Predstavte si minulý rok v novembri sa zrútilo veľké množstvo  zeminy z kopcov a poškodilo cyklistický chodník. Rakúšania nelenili a pustili sa do stavby nového štrkového 20 km chodníka, ktorý bol dokončený za necelé štyri mesiace... Je to vôbec možné? Pre zdatnejších turistov na horských bicykloch odporúčame zamieriť vysoko do LienzskýchSextenských Dolomitov a súčasne vyskúšať rýchly rafting na priezračnej chladnej rieke.

Zaujímavosti z oblasti

- Großglockner je najvyšší vrch Rakúska a meria 3 798 metrov.

- Alpinizmus vobci Kals am Großglockner má viac ako 200 ročnú tradíciu. 

- Gradonnu obklopuje Národný park Vysoké Taury, kde nájdete tretinu rakúskych druhov rastlín a asi 10.000 druhov zvierat. Tí šťastnejší môžu počas turistiky naraziť na kozorožce, kamzíky, bradáne žltohlavé, orly skalné a svište.

V súlade s prírodou

Okrem bohatého programu si zaslúžite aj nadštandardné ubytovanie. To je sen mnohých turistov a ten im určite dokáže splniť luxusný, futuristický hotel  v lone prírody, obrovských kopcov dotýkajúcich sa oblakov vo výške 1350 metrov nad morom.

Štvorhviezdičkový Gradonna  Mountain Resort nad obcou Kals am Großglockner je koncipovaný ako horská dedina a je ideálnym miestom na snívanie počas dovolenky. Na prvom mieste je úzke prepojenie prírody s rezortom, ktorý sa nachádza na úpätí vrchu Großglocknerv Rakúsku.

Hotel patrí skupine Schultz Gruppe, ktorá vlastní viacero oblastí a hotelov v Rakúsku a počíta sa medzi najaktívnejších a najlepších v oblasti hotelierstva. Venuje sa tomu už štvrtá generácia Hotel Gradonna, ktorá má už niekoľko ocenení a vyznamenaní (napr. Green Luxury Award, Tirolskou cenou za drevostavbu či ocenením Europe’s Leading Green Resort). 

V hoteli si pochutnáte na bohatom výbere regionálnych pokrmov v bio kvalite, ktoré pochádzajú z miestnych produktov. Mäso, syry, zeleninu a ovocie majú od domácich výrobcov a majiteľov rodinných firiem z okolia.

V hoteli ponúkajú aj vlastnú kozmetiku na báze alpských liečivých rastlín z horských svahov. Tím, vedený Lukasom Schultzom (farmaceutom), synom Marthe Schultz, vyvinul tento vysoko kvalitný produkt. Menovkou exkluzívnej produktovej rady je Magdalena Schultzová, dcéra Heinza Schultza, ktorá sa podieľa aj na spoločnosti. Jednotlivé bylinky (arnika, ľubovník bodkovaný, horec a iné) v kozmetike Magdalena‘s, detoxikujú, čistia, majú protizápalové ako aj regeneračné účinky na pleť a telo.

Pod hotelom Gradonna  je obec Kals am Großglockner, odkiaľ sa lanovkou vyveziete do prekrásnej prírody. Okolo vás sa vypína 60 trojtisícoviek a horolezci amatéri aj profesionáli si tu prídu na svoje. 

Aj ďalšia rezidencia  Sporthotel  Silian vo východnom Tirolsku, je prvý rodinný kúpeľný hotel v neo-alpskom interiérovom dizajne a poskytuje možnosti počas celého roka.  Hotel je orientovaný na rodiny s deťmi a v jeho okolí, v údolí Hochpustertal si všetky vekové kategórie môžu do sýtosti  dopriať bicyklové ako aj turistické túry. Počas nepriaznivého počasia je možnosť využiť službu klubu Häppi Päpi Kinderclub, ktorý je otvorený od nedele do piatku od 9.00 do 21.00. Miniatúrny Disneyland pre deti vo veku od 3 rokov je skutočný raj zábavy vrátane tvorivých dielní, kurzov jogy a kuchyne.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.