Nechajte sa unášať do sveta literatúry

Ste vášnivým knihomoľom alebo nemáte od toho ďaleko? Alebo nie ste? V súčasnosti sa vedie mnoho diskusií, či sa knihy vytrácajú alebo nevytrácajú zo života ľudí.

Čo si myslíte vy? Odkladáme knihy na druhú koľaj alebo ich uprednostňujeme pred pozeraním televízie alebo chatovaním na sociálnych sieťach?

Bohužiaľ je to tak, mnohí ľudia, a najmä mladí, prestávajú čítať domácu ale aj zahraničnú literatúru. Veď načo by čítali, keď si niektoré knihy môžu pozrieť aj na televíznej obrazovke? Mnoho kníh začína byť známych najmä vďaka ich filmovému spracovaniu. O čom to potom je? Malo by to byť naopak, nemyslíte? Filmy vychádzajú z knihy a nie naopak!


Keď čítanie rozvíja myseľ a slovnú zásobu

Je to tak! Čítanie rozvíja vašu myseľ a aj slovnú zásobu. To ste vari nevedeli? Veď odkiaľ by ste poznali niektoré odborné výrazy? Odkiaľ by ste mali lepšiu predstavivosť keď nie z knihy? Knihy pomáhajú naštartovať našu myseľ a pomaly ale isto ju vzdelávajú. To by ste predsa chceli, nie? Skúsme si to porovnať napríklad s pozeraním televízie. Dokážete sa naplno sústrediť pozerať televíziu? Nerozptyluje vás okolitý ruch? Nedopriali by ste si radšej pokoj ako veľký hluk? Kniha nám ponúka oveľa väčší počet informácii ako pasívne sledovanie televízie. Takže vypnite televízor a pokutrite v policiach, poprípade navštívte kníhkupectvo a kúpte si dobrú knihu.

Alebo viete čo? Nemusíte chodiť nikam do kníhkupectva. Na stránke ikarus.sk máte možnosť si objednať dobrú knihu online formou. Čiže žiadne behanie a zháňanie kníh po kníhkupectvách! Stačí len naklikať konkrétneho autora a potom si už len vybrať jeho konkrétne dielo, ktoré by ste chceli.


Aké žánre by sme vám odporúčali?

Beletria

Pre začiatok vám odporúčame vyskúšať umeleckú beletriu. Beletrii sa hovorí aj krásna literatúra. Verte, že vás chytí za srdce! Je to spoločný názov všetkých umeleckých prozaických diel, ako napríklad román, novela alebo poviedka. Máte radi detektívky, ktoré často pozeráte v televízii, avšak vy by ste si radšej prečítali detektívku v knižnej forme? Tak skúste spisovateľa Dominika Dána. Nájdete tam aj známu slovenskú spisovateľku Táňu Keleovú-Vasilkovú. Len vyberajte! Alebo chcete ešte nejaký tip?
 

Literatúra faktu

Máte radi skôr literárne diela s fiktívnymi faktami, ktoré sa prelínajú so skutočnosťou? Tak to ste na správnom mieste – v zaujímavej literatúre faktu. Známe mená ako Jonáš Záborský alebo Karol Kállay nájdete na stránke ikarus.sk! Nehľadajte inde! Objednávajte a do pár dní čítajte vaše obľúbené dielo.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.