Najočakávanejšia fantasy tohto roka je tu!

Sarah J. Maas zarezonovala v čitateľskom svete svojimi bestsellerovými sériami kníh Trón zo skla a Na dvore z tŕňov a ruží. Jej knihy sa tešia pozitívnym recenziám aj preto, že dokáže dokonale vystavať svet, v ktorom sa odohráva príbeh. Tentokrát vám predstavujeme prvý diel novej série Mesto Luny pod názvom Rod zeme a krvi

V príbehu spoznávame hlavnú hrdinku Bryce Quinlanovú, ktorá viedla takmer dokonalý život. Náhle však príde o všetko, keď démon zavraždí jej najbližších priateľov. Ten sa síce dostane sa za mreže, ale zrazu sa vraždy začínajú nanovo. Bryce začína vyšetrovanie, v ktorom je hnaná túžbou po pomste. Pomáha jej padlý anjel Hunt Athalar, zotročený tými ktorých sa kedysi pokúsil zvrhnúť. Túži po slobode, ale dostane ju iba, ak, pomôže Bryce nájsť nebezpečného vraha.

Dvojica čelí sile, čo ohrozuje všetko a všetkých, ktorí sú im drahí. Pátranie hlboko v podsvetí Mesta Luny zavedie Bryce s Huntom na tie najpochybnejšie miesta a donúti ich čeliť vlastnej temnej minulosti.

Sarah J. Maas predstavuje neobyčajné charaktery v magickom svete rôznych bytostí a do príbehu vtiahla aj iskrivú romantiku. Americká autorka sa vo svojej literárnej tvorbe doteraz zameriavala skôr na mladšie publikum. Kniha Rod zeme a krvi je určená pre starších a dospelých čitateľov a je zaradená do tzv. new adult literatúry.

„Ale to je zmysel toho celého, Bryce. Zmysel života. Žiť, milovať, no vedieť, že to všetko môžeš zajtra stratiť. Vďaka tomu je všetko oveľa vzácnejšie.“

Sarah J. Maas, Rod zeme a krvi

O autorke

Sarah J. Maas si svojimi sériami Trón zo skla a Na dvore z tŕňov a ruží, ktoré boli preložené do 37 jazykov, získala milióny fanúšikov po celom svete. Prvú verziu románu Trón zo skla napísala pritom už ako šestnásťročná. Rodená Newyorčanka Sarah v súčasnosti žije v Pensylvánii so svojím manželom, synom a psom.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.