Kultový indián Yakari je tu opäť

Poznáte Yakariho? Je to malý indián z kmeňa Siouxov, ktorý má veľký dar – rozumie reči zvierat a vie sa s nimi rozprávať. Vydavateľstvo SLOVART prichádza už s treťou časťou komiksovej klasiky pre deti o malom indiánovi menom Yakari.

Francúzsko-belgický komiks od autorov Job & Derib je prekrásne ilustrovaný a prepojený s detským príbehom. Yakari bol spracovaný aj ako televízny seriál pre deti. Prvý krát v roku 1983 a v roku 2005 sa dočkal novej animovanej podoby. Deti ho môžu poznať aj z obrazoviek RTVS, kde je momentálne vysielaný v repríze.

Malí  čitatelia si mohli vychutnať prvé dve časti knihy, ktoré sú už na pultoch kníhkupectiev a teraz prichádza aj tretie, a nie posledné, pokračovanie – Yakari a bobria hrádza. V tejto časti sa Yakari a jeho kôň Malý Blesk vyberú okúpať k rieke, kde nájdu divnú konštrukciu zadržiavajúcu vodu. Zrazu sa objaví zvláštny chlpatý tvor s ploským chvostom a vyhreší ich, že ničia jeho dielo. Tak sa Yakari zoznámi so skupinkou bobrov, ktorá nedávno pricestovala a začala si budovať nový domov, a prežije s ňou nejedno dobrodružstvo.

Názor našej čitateľky:

"Mám rada Yakariho, lebo má dobré srdce a je statočný a odvážny. Pomáha zvieratám a má rád prírodu. Vďaka nemu som sa dozvedela veľa o Indiánoch."

Hanka, 7 rokov

Zatiaľ v slovenčine vyšli časti: Yakari a Veľký orol (1) , Yakari a Biely bizón (2) a Yakari a bobria hrádza, všetky v preklade Jany Pospěchovej.

Pripravujeme: Yakari a králik Nanabozo (4)

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.