Čarodej klope trikrát – pokračovanie novej série od autorky Ako si vycvičiť draka!

Príbehy o Štikútovi, synovi náčelníka kmeňa Chlpatých chuligánov, si zamilovali deti po celom svete. Dobrodružstvá malého Vikinga a jeho draka Bezzubého sa dostali aj na filmové plátno a Vydavateľstvo SLOVART prinieslo deťom všetkých dvanásť kníh Ako si vycvičiť draka.

Teraz však prichádzajú noví hrdinovia od autorky Cressidy Cowell pod názvom Čarodeji dávnoveku.

Nová séria zavedie detských čitateľov do pradávna, do čias, keď ešte čary voľne putovali po svete, v temných lesoch lietali škriatkovia, vtáky hovorili ľudskou rečou, a magické zaklínadlá sa vznášali po oblohe. V týchto dňoch vychádza už jej tretia časť – Čarodej klope trikrát.

Stig (dcéra kráľovnej Bojovníkov) so Xarom (syn vodcu kmeňa Čarodejov) ako vždy čaká ťažká úloha – popasovať sa s Diablovílou. Deti postretne mnoho nástrah a nebezpečenstiev, no ony sa pomocou čarov a železa snažia zachrániť domovy svojich najbližších. Rodičia im nerozumejú a neveria, takže hrdinovia si musia poradiť celkom sami. V tretej časti ich dobrodružstiev sa detský čitateľ stretne s novými čarodejnými predmetmi, čarami od výmyslu sveta a tvormi, o akých sa im ani nesnívalo.

A čo hovorí na novú sériu Cressidy Cowell jej čitateľ Edo (12 rokov):

Knižka Čarodeji dávnoveku sa mi páči, lebo je dobrodružná a veľa sa v nej toho deje, je dobre napísaná a ľahko a rýchlo sa číta.

Je zaujímavá v tom, že hlavný hrdina je kvázi outsider, ale zároveň syn náčelníka čarodejov, takže sa musí stále nejako preukazovať, že je poslušný. A ešte je tam jeden háčik: nevie čarovať. Druhá hlavná postava je dcéra kráľovnej bojovníkov, a tiež nie je práve podľa kráľovniných predstáv. Kamaráti sa so synom náčelníka čarodejov a spolu sa snažia poraziť strigy.

Kniha o zakázanom priateľstve Stig a Xara, odvahe a množstve čarodejných vecí zabaví každého milovníka Štikúta Strašného Šťukovca III a nielen ich. V sérii Čarodeji dávnoveku  vyšli knihy: Čarodeji dávnoveku (1)Čarodeji dávnoveku  - Čary po druhé (2) a zatiaľ poslednou časťou sú Čarodeji dávnoveku – Čarodej klope trikrát (3). Vychádzajú v preklade Otakara Kořínka a sú vhodné pre čitateľov od 9 rokov.

O autorke

Cressida Cowell je anglická autorka kníh pre deti, ktorá sa preslávila 12-dielnou sériou Ako si vycvičiť draka. Po úspechu knihy sa príbehy Štikúta a jeho draka dočkali vďaka DreamWorks Animation aj filmového spracovania. Knihy o odvážnom malom Vikingovi, ktoré vyšli v 30 jazykoch a predalo sa ich po celom svete viac ako sedem miliónov výtlačkov, si Cressida Cowell aj sama ilustruje. Vo Veľkej Británii sa stala nositeľkou ocenenia Children's Laureate (Laureátka detskej literatúry) a okrem toho je ambasádorkou pre National Literacy Trust a pre World Book Day. Jej nová séria pre deti sa volá Čarodeji dávnoveku.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.