Nová romantická séria Moonlight Square

Napísal Milan Buno, knižný publicista 17. máj 2020

Po úspešnej trilógii Ostrov Ascencion prichádza populárna autorka historických romancí Gaelen Foley s novou regentskou sériou Moonlight Square. A prvý diel má sľubný názov Škandalózny vojvoda.

Najskôr nás čaká 120 strán Prvej knihy – Mesačná noc. Je to úvodná novela do celej série, v ktorej sa zoznámime s Gableom a Trinny. Osud ich zvedie dohromady jednej mesačnej noci, na rad príde aj svadobné šialenstvo...

Druhej knihe – Škandalózny vojvoda sa vyberieme hľadať lásku ich priateľov Jasona a Felicity.
Zvodca Jason Hawthorne, vojvoda Netherford, si nikdy nevšímal mladšiu sestru svojho najlepšieho priateľa, ba čo viac, pred šiestimi rokmi jej dal jasne najavo, že medzi nimi nikdy nič nebude. Má rád voľnosť, lenže postupne si uvedomí, že telesné pôžitky sa mu už prejedli.

Keď ho jedného dňa v Londýne vyhľadá Felicity Carvelová, je z nej krásna zrelá žena. Nedávno zdedila slušný majetok, a tak sa o ňu zaujímajú rôzni muži. Jason si uvedomí, že ju musí pred lovcami vena chrániť, kým sa z cudziny nevráti jej brat. Felicity je nútená prijať jeho ochranu, navyše ich to k sebe čoraz väčšmi ťahá. A tak si mladá žena povie, že Jasona získa len pre seba. Zahráva sa s ohňom, no dúfa, že tentoraz jej škandalózny vojvoda podľahne...

Gaelen Foley opäť presvedčila, že píše nádherné historické romance z regentského obdobia. Dokonale vykreslila prostredie bohatých šľachticov, smotánku, elegantné londýnske kulisy. Rozohrala niekoľko príbehov s výraznými postavami, takže sa nebudete vedieť dočkať ďalšieho dielu.

Začítajte sa do novinky Škandalózny vojvoda:

V domácnosti Beresfordovcov prebiehal súboj na život a na smrť. Najstaršia dcéra, lady Katrina Glendonová, mala pocit, že na ňu útočia zo všetkých strán.
Všetkých päť jej mladších sestier na ňu kričalo, niektoré so slzami v očiach, iné kvílili, že kvôli nej ostanú naveky starými dievkami.
„Ocko, ona mi ničí život!“
„Aj mne!“
„Mne znivočila obľúbený klobúk!“ zapišťala lady Betsy, zatiaľ čo trinásťročná lady Jane kopla do steny, pretože ju nikdy nikto nepočúval.
Najrýdzejší hnev však lomcoval lady Abigail, dvadsaťročnou sestrou číslo dva, ktorá bola zo všetkých najkrajšia.
„Čo myslíš, koľko bude na mňa Freddie čakať, Trinny?“ vyhŕkla a zúrivo podišla o krok k nej. „Ak ho stratím len preto, že si hlúpa hus, ktorej sa nechce do chomúta…“
„Už zachádzaš priďaleko, Abby,“ prerušil ju otec, ktorý sa so zvrašteným čelom objavil vo dverách prijímacieho salónika, pretože hluk presiahol hranice, ktoré bol ochotný v tejto chaotickej domácnosti strpieť. „Tvoja sestra nie je nijaká hus.“
„Ale áno, je, ocko,“ odvrkla Abby. „Preto ju ani jeden z jej nápadníkov nikdy nepožiadal o ruku! Musíš s ňou niečo urobiť, kým sa na mňa Freddie nevykašle! Máme čakať celú večnosť, kým sa vydáme?“
„On sa ťa nevzdá, Abby. Ten chlapec by kvôli tebe prešiel aj ohňom,“ namietla Trinny tichým hlasom so sklonenou hlavou. Sestrino kruté konštatovanie ju bolelo, aj keď bolo pravdivé.
Ovinula si ruky okolo drieku. Zdalo sa, že správy o tom, ako sa jej údajný nápadník Cecil Cooper zasnúbil so slečnou Dawsonovou, s nikým v jej rodine nezamávali. Len Trinny to jedinú zaskočilo a zarmútilo.
Čo som urobila zle tentoraz?
Vír zmätku sa v jej srdci rýchlo menil na zúfalstvo a oči sa zaliali slzami. Naozaj som si myslela, že on je moja posledná nádej.
Realita bola neúprosná. V dvadsiatich dvoch rokoch to bola možno naozaj jej posledná možnosť. Ale prečo? Nechápem to. Nie som predsa taká zlá. Prečo si ma nikdy nikto nevyberie?
„Abigail má pravdu, George. Naozaj musíš niečo spraviť,“ naliehala matka. Vyčerpaný a podráždený výraz mala už akoby navždy vrytý do tváre. Na chvíľu sa odmlčala a potom pokračovala. „Ešte vždy je tu lord Tuttle,“ povedala manželovi veľavýznamne.
„Ach nie! Ocko!“ Trinny znechutene zalapala po dychu a prebodla matku pohľadom.
„Áno, ocko, urob to! Sprav to!“ volali mladšie sestry nadšene.
„Prinúť ju, aby sa vydala za Korytnačiaka Tuttla!“
Keby všetci nápadníci z Moonlight Square tušili, aké prezývky im dali dievčatá Glendonové, aby si ich lepšie zapamätali…
„Prosím, už sa konečne utíšte, vy šialené Amazonky,“ zahromžil otec.
„Dievčatá, veď vás musia počuť aj u susedov!“ hundrala mama.
Nijaké slová by však neutíšili päť mladých dievčat, ktoré sa nazdávali, že sa im deje ohromná neprávosť.
„Dokonale sa k nej hodí! Korytnačiak je dokonca ešte väčší čudák ako Trinny!“ vyhlásila Gwendolyn so smiechom.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.