Katastrofický denník Katy Strofovej!

Tresky plesky je animovaný seriál RTVS pre deti, ktoré sa chcú zábavnou formou dozvedieť viac o prírodných javoch. Vydavateľstvo SLOVART v spolupráci s autorským tímom   J. Šlauka, V. KocourkováS. Hrušovská k tomuto seriálu vydalo knihu s názvom Katastrofický denník Katy Strofovej.  

Kniha je inšpirovaná seriálom Tresky plesky. A o čom je kniha? Neohrozená reportérka Kata Strofová si pre deti pripravila cestovateľský denník, v ktorom sa spolu vydajú po mori na opustený ostrov, kde sa pozrú na to, ako funguje sopka! Následne odletia do vesmíru, aby zistili ako vznikajú blesky a tiež nakuknú aj do stredu tornáda. Na záver spolu zdolajú snežné hory plné nebezpečných lavín. Spolu s Katou malí zvedavci zistia, že učiť sa nové veci môže byť naozaj zábavné.

S nápadom urobiť seriál o prírodných javoch prišla režisérka Veronika Kocourková, ktorá sa v detstve chcela stať meteorologičkou. Oslovila producentku Simonu Hrušovskú a tvorivej dvojici už nič nestálo v ceste.

Veľkú rolu pri príprave seriálu a knihy zohrali aj samotné deti. Veronika si s nimi kreslila a spolu určovali farebnosť seriálu (sýte „šialené“ farby). Vďaka priamej spolupráci zistili aj to, čoho sa deti báli. Nepáčili sa im výrazné zuby na postavičkách a tak ich museli upraviť. V seriáli vystupuje vyše 200 rozličných postavičiek a s niektorými z nich sa deti stretnú aj v knihe. Autorky spolupracujú aj s fyzičkou Zuzanou Chovanovou, ktorá im vysvetľuje princípy javov.

O autorkách

Seriál Tresky plesky vyrába produkčná firma Superfilm. V roku 2015 ju v Bratislave založili producentka Simona Hrušovská a režisérka Veronika Kocourková. Primárne sa venujú produkcii animovaných filmov pre deti a mládež a edukačným formátom. Viac sa dozviete na: www.treskyplesky.sk {gallery}fem_images/knihy/slovart183_gallery_pr/gallery}

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.