Vyššia o pár centimetrov...

Napísal obuvkovo.sk 02. apríl 2014

 … s klinovým opätkom. Nie každej žene bola do genetického vienka darovaná dostatočná výška. Teda výška, ktorú si žena želá.


Z hľadiska atraktivity v očiach mužov hrá výška pomerne veľkú rolu. Z genetickou výbavou toho veľa nenarobíme. Môžeme si však pomôcť malými trikmi. V podstate poznáme dva spôsoby, ako si trochu na výške pridať. Ide to buď podpätkom, alebo platformou.

V tomto článku sa zameriame najmä na platformy. Samozrejme, že sa ich pokúsime porovnať s bežnými opätkami. Topánky s platformou nie sú žiadnym výmyslom posledných rokov. Tento druh obuvi má viac ako dvojtisícročnú históriu. Topánky s platformou používali už starovekí Gréci pri svojich divadelných hrách. Ich účel bol veľmi podobný tomu dnešnému. Grécki herci využívali tento druh obuvi na zvýšenie svojej výšky. Výška v divadelných hrách bola používaná na zdôrazňovanie významu postavy.

Zlaté obdobie zažili dámske topánky na platforme počas 80-tych rokov minulého storočia. Išlo o tzv. disko éru. Dnes sú topánky s platformou stále populárne. Na slávu 80-tych rokov však môžu len a len spomínať.

Pomoc s výškou

Krásne topánky na platforme nepomáhajú iba dobrému výzoru. Pomôžu aj výškou. Topánky na platforme používajú dokonca aj muži. Medzi pánskymi a dámskymi topánkami s platformou je však pomerne veľký rozdiel. Kým muži sa snažia používanie platformy všemožne zamaskovať, ženy sa neboja platformu vystavovať na obdiv. Muži používajú nízke platformy (do 3-5 cm) – ženy aj viac ako 15-centimetrové.
Pomocou topánok s platformou možno výrazne pridať na výške. A navyše tento druh obuvi má minimálne malý punc extravagantnosti.

Výhody platforiem

Oproti klasickým opätkom majú platformy jednu podstatnú výhodu. Keďže päta a špička sa nachádzajú v rovnakej výške, chôdza v topánkach s platformou je ďaleko pohodlnejšia. Pohyb v takejto obuvi je prirodzený. Chôdza v topánkach na opätkoch je pre ľudské telo neprirodzená. Pri takomto pohybe trpí chrbtica, chodidlá a ďalšie časti tela.

Na inšpiráciu vám prinášame niekoľko tipov na dámske topánky s platformou, ktoré si môžete kúpiť v internetovom obchode obuvkovo.sk.

Foto: Wikipedia, Obuvkovo.sk

Dámske lodičky na platforme S.Oliver 5912 beige

Tento model značky S.Oliver bol pripravený pre jarnú kolekciu roku 2013. Tieto lodičky na platforme sú ladené do príjemnej béžovej farby. Na oživenie tohto modelu bol využitý prúžok výraznej žltej farby. Žltá je podstielka a podrážka topánok. Zvršok týchto dámskych lodičiek je imitácia semišu. Stielka topánok je kožená. Topánky sú opatrené prackou. Platforma je pomerne nízka – jej výška je iba 2 cm. Opätok má výšku sedem a pol centimetra. Cena tohto modelu je bez desiatich centov 40 eur. Táto cena určite poteší. V internetovom obchode obuvkovo.sk môžete nakupovať bez akýchkoľvek obáv. V prípade, že doma zistíte, že vám topánky nesedia, že potrebujete o čosi väčšie, obuvkovo.sk vám topánky bez akýchkoľvek otázok vymení. Garantované máte v prípade nespokojnosti aj vrátenie peňazí.

Dámska obuv na platforme KARINO 0714 modrá

Tieto dámske topánky na platforme pochádzajú z dielne výrobcu Karino. Ide o známeho producenta, ktorý je na slovenskom trhu už niekoľko rokov. Táto obuv je vhodná pre všetky ženy, ktoré potrebujú topánky pre pohodlnú a rýchlu chôdzu.  Topánky sú mäkké a ľahké. Veľmi pohodlne sa v nich chodí. Špička topánok je otvorená – necháva vyniknúť vaším  nechtom.

Aj pri týchto topánkach je platforma pomerne nízka – je vysoká iba 2,5 cm. Zato opätok patrí medzi tie vyššie (9 cm). Cena tohto modelu poteší. Za túto obuv Karino zaplatíte necelých 50 eur (49 €).

Dámska obuv na platforme KARINO 0714 čierna

Toto model sa od toho predchádzajúceho líši iba farbou a v neposlednom rade aj cenou. Čierna farba pôsobí elegantne. Za tento model značky Karino zaplatíte iba 36,75 eur.

Nakupovanie obuvi na obuvkovo.sk je pohodlné, rýchle a bezpečné. Ponuka je široká, takže si skutočne budete mať z čoho vybrať.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.