Pripravení na párty!

Správna párty je o ľuďoch, ktorí sa tam stretnú a dobrej nálade, chutných receptoch, po ktorých sa zapráši a lahodných drinkoch, ktoré prekvapia a potešia mladšie aj staršie ročníky. Možno vás osloví pár tipov na letné párty menu...

Grilovanie medzi Slovákmi celkom zdomácnelo a tento trend sa rozširuje z leta, predtým hlavnej a jedinej sezóny, aj na jar, jeseň, a dokonca i zimu. Niet sa čomu diviť, grilovaným dobrotám sa len tak niečo nevyrovná a vďaka novým technológiám elektrických grilov je možné grilovať bez obmedzenia.

Kuracie prsia s medovou omáčkou Hoisin

P O T R E B U J E T E: Pre 4 osoby potrebujete: ½ hrnčeka (125 g) omáčky Hoisin, ¼ hrnčeka (50 g) medu, 2 PL (30 ml) citrónovej šťavy, 2 PL (30 ml) sójovej omáčky, 1 PL (15 ml) sezamového oleja, 1 PL (15 ml) strúhaného zázvoru, 4 strúčiky cesnaku (drvené), 4 kuracie prsia (bez kože a kostí), pražené sezamové semienka, šalotku (nakrájanú na plátky)

P O S T U P:
Premiešajte omáčku Hoisin s medom, citrónovou šťavou, sójovou omáčkou, sezamovým olejom, zázvorom a cesnakom tak, aby sa dobre spojili. Polovicu zmesi presuňte do misy, ktorá je vhodná na používanie v mikrovlnnej rúre. Ohrejte na maximálnom výkone 60 až 90 sekúnd alebo kým sa zo zmesi nezačne dymiť. Odložte na stranu. Mäso vložte do uzavierateľného plastového vrecka a prilejte zvyšnú časť zmesi. Marinujte 30 minút pri izbovej teplote alebo až 24 hodín uložené v chladničke. Zapnite gril a zvoľte program Hydina. Platničky trochu postriekajte olejom v spreji. Keď prestane kontrolka blikať fialovo, položte kuracie prsia na gril a zavrite veko. Počkajte, kým sa farba kontrolky nezmení na oranžovú. Presuňte mäso na dosku na krájanie. Nakrájajte na plátky a zľahka prelejte zvyškom zmesi. Tesne pred podávaním posypte sezamovými semienkami a šalotkou.

Grilované krabie koláčiky

P O T R E B U J E T E: Na 12 krabích koláčikov potrebujete: ½ hrnčeka (125 ml) stonkového zeleru (nakrájaný na veľmi jemno), ½ hrnčeka (125 ml) červenej papriky (nakrájanej na veľmi jemno), ½ hrnčeka (125 ml) petržlenovej vňate (nasekanej na veľmi jemno), ½ hrnčeka (125 ml) majonézy, rozdelenej, 2 šalotky (nakrájané na veľmi jemno), 2 PL (30 ml) dijónskej horčice, 1 strúčik cesnaku (drvený), po ¼ ČL (1 ml) soli a čierneho korenia (cca), 2 konzervy (po 120 g) krabieho mäsa (kúskov, scedených), 1 ¼ hrnčeka (300 ml) panko strúhanky, 2 pečené červené papriky, ¼ hrnčeka (50 ml) kyslej smotany, 4 ČL (20 ml) citrónovej šťavy, nakrájaný citrón

P O S T U P:
Zmiešajte stonkový zeler s paprikou, petržlenovou vňaťou, ¼ hrnčekom (50 ml) majonézy, šalotkou, horčicou, cesnakom, soľou a čiernym korením. Vmiešajte krabie mäso a ½ hrnčeka (125 ml) strúhanky tak, aby sa všetko dobre prepojilo. Zo zmesi vytvorte 12 gulí. Zvyšnú strúhanku presypte do plytkej nádoby a všetky gule v nej rovnomerne obaľte. Uložte na plech vyložený papierom na pečenie. Vložte na 1 hodinu do mrazničky. Medzitým vložte zvyšnú majonézu, pečené papriky, kyslú smotanu a citrónovú šťavu do mixéra. Zapnite a počkajte, kým vznikne hladká zmes. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Odložte na stranu. Zapnite gril a zvoľte Manuálny program. Platničky trochu postriekajte olejom v spreji. Keď prestane kontrolka blikať fialovo, položte krabie koláčiky na gril a zavrite veko. Pripravujte v niekoľkých várkach 3 minúty alebo kým sa koláčiky celkom prehrejú a je na nich vykreslená mriežka. Podávajte so zmesou z pečených paprík.
Grilovanie medzi Slovákmi celkom zdomácnelo a tento trend sa rozširuje z leta, predtým hlavnej a jedinej sezóny, aj na jar, jeseň, a dokonca i zimu. Niet sa čomu diviť, grilovaným dobrotám sa len tak niečo nevyrovná a vďaka novým technológiám elektrických grilov je možné grilovať bez obmedzenia.

Classic burger s originálnym burgrovým dipom

P O T R E B U J E T E na burger: Hamburgerové žemle Penam Grill me, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 1 vajce, 1 lyžička dijonskej horčicu, 1 PL kečupu, 2 šalotky, 1 strúčik cesnaku, 100 g syra Niva, 3 plátky grilovanej slaniny, listový šalát, čerstvo namletá morská soľ a korenie

Suroviny na dip: 2 PL majonézy, 1 PL kečupu, 1 lyžička tabasca, 1 lyžička brandy, 2 kyslé uhorky

P O S T U P - burger dip:
Zmiešame majonézu, kečup a tabasko, pridáme nadrobno nakrájané uhorky a na záver prilejeme jednu lyžičku brandy. Dochutíme podľa chuti.

P O S T U P – burger:
Šalotky nakrájame nadrobno a mierne ich na rozpálenom oleji osmažíme spolu s nastrúhaným cesnakom. V miske zmiešame mleté hovädzie mäso, dijonskú horčicu, kečup, vajce, pridáme osmaženú cibuľku s cesnakom, soľ a korenie. Vytvarujeme 4 burgre, ktoré osmažíme na rozpálenom oleji z každej strany 6 – 8 minút. Nakoniec dáme na mäso plátky grilovanej slaniny s plátkami nakrájanej Nivy a necháme rozpiecť. Rozkrojíme hamburgerovú žemľu a na spodný diel dáme pripravený dip, pripravené mäso so slaninou a syrom Niva, dozdobíme šalátom podľa výberu a zaklopíme horným dielom žemle.

Tip: GRILOVANIE AJ DOMA NA BALKÓNE

Optigrill+ GC712D34 od značky Tefal je skvelým riešením pre začiatočníkov i profesionálov, ktorí vždy vyžadujú perfektné výsledky. Tento elektrický gril je vybavený inovatívnym senzorom na meranie hrúbky mäsa s automatickým prispôsobením teploty podľa vybraného programu. Displej mení farbu, zobrazuje fázu pečenia a upozorňuje vás i zvukovým signálom o presnom stave grilovania. Povrch grilu je nepriľnavý, ľahko sa teda čistí. Grilovacie dosky a odkvapkávaciu misku je možné vybrať a umývať v umývačke. Variant Optigrill+ XL GC722D34 je určený pre väčšiu spoločnosť napríklad pri rodinnom stole – vďaka zvýšenej kapacite zvládne viac porcií naraz! Cena od 179,90 EUR.

Tip: JEDNODUCHÉ NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Hovoria vám niečo svetové miešané nápoje Cosmopolitan, Piña Colada, Tropical Dream, Mojito a Mai-Tai?  Ak máte chuť na ich nealkoholickú verziu, teraz to bude jednoduché. Jupí uvádza na trh prvé sirupy s príchuťou inšpirovanou najznámejšími kokteilami sveta - Brusnicový Cosmopolitan, Ananásová Piña Colada, Čerešňový Mai-Tai, Mangový Tropical Dream, Mojito a Melónové mojito. Ľahko a rýchlo pripravený nápoj z Jupí Koktejl sirupov a vody či perlivej sódy vám spríjemní deň, nech už ste kdekoľvek - na výlete, doma či v práci a samozrejme si s nimi môžete spestriť aj svoju párty. Odporúčaný pomer riedenia je 1:10, ak chcete menej sladkú alebo naopak ešte intenzívnejší chuť, stačí len upraviť množstvo sirupu.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.