MINI tekvicové menu

Dusené bravčové líčka s medovinovou glazúrou, šťuchanou pečenou tekvicou a s bryndzou sú pochúťka, ktorá je vhodná na jesenné obdobie. Ako sladkú bodku odporúčame jednoduché tekvicové koláčiky.


Bravčové líčka s tekvicou
(Zdroj: Mercure Bratislava/Signature)

P O T R E B U J E T E: 500 g bravčových líčok, 500g očistenej maslovej tekvice, 1 lyžica Dijonskej horčice, 2 strúčiky cesnaku, tymián, soľ, mleté čierne korenie, vývar hydinový, bryndza podľa chuti, 1 väčší uvarený, očistený a nastrúhaný zemiak, 0,2dcl medoviny, maslo

P O S T U P:
Líčka opracujeme a namarinujeme v horčici, cesnaku a tymiáne, ochutíme soľou a korením a opražime na rozpálenom pekáči. Potom podlejeme vývarom, prikryjeme a dusíme asi 2 hodiny, aby boli líčka mäkké. Potom zvlášť na panvici prehrejeme medovinu, aby sa z nej odparil alkohol. Prilejeme trochu prepasírovanej šťavy z líčok, necháme zhustnúť, dochutíme podľa potreby a dokončíme omáčku maslom.

Na rovnaké kusy nakrájanú tekvicu osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a upečieme domäkka. Potom ju na panvičke roztlačíme vidličkou, ochutíme bryndzou a pridáme nastrúhaný zemiak, aby bola príloha hutnejšia. Dochutíme a servírujeme s líčkami.

Tekvicové koláčiky
(Zdroj: Hera)
(20 koláčikov)

P O T R E B U J E T E: 125 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť, 200 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vajce, 300 g polohrubej múky. 1 lyžička kypriaceho prášku, štipka soli, 1 lyžička škorice, 1 lyžička mletého zázvoru, ½ lyžičky mletého kardamómu, 150 g strúhanej tekvice

P O S T U P:
Predhrejte rúru na 200 °C a vysteľte dva plechy papierom na pečenie.
Vymiešajte tuk Hera maslová príchuť, cukor, vanilkový cukor a vajce, kým nie je masa hladká. Pridajte múku, kypriaci prášok, soľ, škoricu, zázvor a kardamóm. Vymiešajte dohladka. Nakoniec do zmesi poriadne zamiešajte tekvicu.
Pomocou lyžičky tvorte na plechu kopčeky cesta s dostatočným odstupom. Kopčeky trocha sploštite.
Pečte v rúre 15 – 20 minút, kým nie sú zlatisté. Nechajte vychladnúť.

Dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.