Grilovacie recepty

Ako grilovať Hermelín alebo Ohnivák? Návod na grilovanie Sedlčanských Hermelínov a chutné recepty, ktoré vám chuťovo oživia grilovacie menu.


Návod na grilovanie:

1. V miske zmiešame obsah vrecúška s grilovacím korením s 2-3 polievkovými lyžicami oleja (pozn. Hermelín na gril s omáčkou neobaľujeme v zmesi oleje a korenie, griluje sa na sucho a pri konzumácii sa namáča do omáčky)
2. V zmesi obalíme Hermelíny/ Ohniváky
3. Syry zabalíme do alobalu. V žiadnom prípade nebalíme syry do pôvodnej fólie.
4. Hermelín / Ohnivák v alobale dáme na rozpálený gril a grilujeme 5-10 minút z každej strany. strany. Dĺžku grilovania odporúčame upraviť podľa skúsenosti s vlastným grilom.
5. Po dogrilovaní rozbalíme alobal a syr opatrne preložíme na tanier. Hermelín sa vo vnútri krásne rozteká, na povrchu ho pohromade drží kôrka – pri manipulácií je dôležité nepoškodiť jeho celistvosť, inak syr vytečie.


Sedlčanský Hermelín na gril - výber receptov
 

Hermelín grilovaný v chrenovej zemiakovej kaši 
(4 porcie)

 

P O T R E B U J E T E: 1 balenie Sedlčanského Hermelínu na gril s brusnicovou omáčkou , 4 stredne veľké zemiaky, 4 lyžice čerstvo nastrúhaného chrenu, 30 ml olivového oleja, brusnicová omáčka (súčasť balenia), soľ

P O S T U P:
1. Zemiaky ošúpeme, pokrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka. Preložíme do misy a rozmačkáme s nastrúhaným chrenom. Podľa chuti prisolíme.
2. Alobal v strede zľahka potrieme olejom. Postupne naň poukladáme vrstvu zemiakov, hermelíny a znova zemiaky. Grilujeme 5 minút z každej strany.
3. Hotové hermelíny rozdelíme na taniere a doplníme brusnicovou omáčkou.


Sedlčanský Hermelín na gril - jednoducho a originálne

Recepty v štýle „all-in-one“ – všetky ingrediencie zabalíte spoločne s Hermelínom do alobalu, dáte na gril a za 15 minút môžete podávať.
 

Grilovaný hermelín glazúrovaný čiernym pivom s perníkovou kôrkou 
(4 porcie)

 

P O T R E B U J E T E: 1x Sedlčanský Hermelín na gril (4 ks syra), 50g perníku na strúhanie, 1 lyžica nahrubo mletého korenia, 40g hnedého trstinového cukru, 50g masla, 300 ml tmavého piva , soľ

P O S T U P:
1. Pivo nalejeme do hrnčeka, pridáme cukor a zvaríme asi na ¼ objemu. Potom pridáme polovicu masla a pozvoľna zvaríme kým zmes nezhustne. Odstavíme a necháme zľahka vychladnúť. Na druhej polovici masla opražíme perník s korením dochrumkava.
2. Hermelíny rozložíme na alobal, potrieme sirupom z piva, posypeme perníkom, perník zakryjeme kúskom papiera na pečenie.
3. Zabalíme do alobalu a grilujeme 5 – 7 minút z každej strany. Rozdelíme na taniere a doplníme vhodnou prílohou, napríklad grilovanými jabĺčkami.


Grilovaný Hermelín s nektárinkami a Modřenínem 
(4 porcie)

 

P O T R E B U J E T E: 1x Sedlčanský Hermelín na gril (4 ks syra), 200 g dužiny z nektáriniek, 2 šalotky, 60 g Sedlčanského Modřenínu, lyžička mletého čierneho korenia, maslo, 2 lyžice medu, 100 ml sladkého vína

P O S T U P:
1. Šalotky ošúpeme a nakrájame najemno. Nektárinky nakrájame na kocky a spoločne so šalotkou ich krátko restujeme na masle. Zalejeme vínom a dusíme, kým sa neodparí  takmer všetka tekutina, na záver primiešame med.
2. Na každý Hermelín položíme pár plátkov Modřenínu, pridáme podusené nektárinky, posypeme čiernym korením, zakryjeme plátkom papiera na pečenie a celé to zabalíme do alobalu.
3. Položíme na gril a pečieme z každej strany asi 5 - 7 minút.

Dobrú chuť!


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.