„Rýchle“ placky

Ponúkame vám chutné „malé“ recepty na jednoduché, rýchle a lacné jedlo. Placky môžete podávať samostatne so šalátom prípadne aj mäsom.

>> Móda >> Aktuálne >> „Rýchle“ placky

Pikantné placky z leča
P o t r e b u j e t e : 1 pohár sterilizovaného leča, 1 cibuľu, 3 vajcia, 150g mäkkej salámy, 1 feferónku, 2 strúčiky cesnaku, soľ, škrobovú múčku, olej
P o s t u p : Do sterilizovaného leča pridáte nadrobno pokrájanú cibuľu, na drobné kocky nakrájanú salámu, vajcia, prelisovaný cesnak, nakrájanú feferónku, osolíte a zahustíte škrobovou múčkou. Dobre premiešate a z hmoty vytvarujete placky, ktoré vysmážate po oboch stranách na oleji. Podávať môžete s chlebom a zeleninovým šalátom. Tento recept je vhodný aj ako studený pokrm.

Placky z jogurtu
P o t r e b u j e t e : 1 pohár bieleho jogurtu, 150/200g polohrubej múky, 1 vajce, 1/2 lyžičky jedlej sódy, soľ, olej
P o s t u p : Polovicu jogurtu vyšľaháte so soľou a sódou, dokiaľ sa vám obsah nezdvojnásobí. V druhej polovici jogurtu rozmiešate vajce a pridáte ho k prvej polovici. Postupne prisypete múku, aby ste vytvorili redšie cesto, ktoré sa nelepí na steny misy. Na doske vyvaľkáte asi 1/2 cm silnú placku, z ktorej vykrajujete kolieska. Tvarohové kolieska vysmažíte a necháte odkvapkať na pijavom obrúsku. Podávate k mäsu alebo zelenine.

Chlebové placky
P o t r e b u j e t e : 400g chleba, 150g polohrubej múky, 100g slaniny, 3dl vývaru, 2 vajcia, 1 cibuľu, cesnak, štipku mletého čierneho korenia, majoránku a olej
P o s t u p : Chleba nakrájate na kocky, prelejete vývarom, necháte ho napiť a potom ho vytlačíte. Pridáte rozšľahané vajcia, soľ a čierne korenie, nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, majoránku a drobné kocky slaniny. Zmes zmiešate s múkou a vypracujete polotuhé cesto, z ktorého tvoríte placky a vysmažíte z oboch strán.Dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.