Koktejl II.

Chystáte rodinnú oslavu alebo oslavu s priateľmi? Inšpirujte sa našimi receptami miešaných drinkov Chivas Regal obľúbenej už dve storočia a zaručene zožnete ovácie.

Chivas Royale má eleganciu a štýl
Tento drink sa podáva vo vysokom pohári na stopke na šampanské. Vynikajúco chutí pred jedlom. Pošteklí vás na jazýčku chuťou medovej whisky s príchuťou zeleného jablka a zázvoru. Na prípravu potrebujete:

- 2 cl Chivas Regal
- 1 cl jablčného likéru (možno nahradiť jablčným džúsom)
- zázvorová limonáda alebo zázvorové pivo
- plátok zeleného jablka
- drvený ľad

Do polovice vopred vychladeného pohára na šampanské vložte drvený ľad. Nalejte Chivas Regal a jablčný likér. Potom pridajte zázvorovou limonádu (príp. zázvorové pivo) a do drinku vložte plátok zeleného jablka.

Chivas Manhattan vás zbaví konvencií
Ak chcete zakúsiť slobodu a vymaniť sa z konvencií, vyskúšajte Chivas Manhattan. Prekvapí vás novou, doteraz nepoznanou chuťou. Na prípravu potrebujete:

- 2 cl Chivas Regal
- 1 cl Dry Vermut
- 1 cl Sweet Vermut
- strik Grand Marnier (0,025 cl)
- zapálený zástrek pomarančovej kôry
- kocky ľadu

Do šejkra vložte kocky ľadu, nalejte Chivas Regal, Dry a Sweet Vermut a strik Grand Marnier. Dôkladne premiešajte a sceďte do vopred vychladeného pohára. Zástrek pomarančovej kôry preveďte cez oheň a vložte do drinku.

Namiesto dezertu Chivas Continental
Zabudnite na kávu a dezerty – ozajstná špecialita má meno Chivas Continental. Na prípravu Chivas Continental potrebujete:

- 2 cl Chivas Regal
- kvalitnú kávu
- 0,5 cl cukrového sirupu
- kocky ľadu

Naplňte pohár typu "rock" kockami ľadu. Ľad vložte aj do šejkra a nalejte naň dávku Chivas Regal. Pridajte aromatickú kontinentálnu kávu vo forme pressa a chuť dolaďte cukrovým sirupom. Dôkladne prešejkrujte a sceďte do pripraveného pohára.

Goodfather
Ako vyzerá Krstný otec, ste už videli na filmovou plátne aj v televízii. Ako však chutí diabolsky dobrý drink hnedej farby a horkej chute s týmto mafiánskym názvom? Na prípravu potrebujete:

- 2 cl Chivas Regal
- 2 cl Disaronno Amaretto
- brčko na ozdobu
- kocky ľadu

Do skla vložte kocky ľadu a ingrediencie, zamiešajte barovou lyžicou a podávajte s brčkom.

Príjemné posedenie a zábavu s tými, na ktorých vám záleží, vám praje Chivas Regal.

Stanislava Murínová

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.